Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Στο δικαστήριο ανηλίκων παραπέμπεται η μαθήτρια από την Πτολεμαΐδα με το «ηλεκτρονικό σκονάκι» στις πανελλαδικές

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης οδηγήθηκαν χτες η μαθήτρια που συνελήφθη με το «ηλεκτρονικό σκονάκι» στις πανελλαδικές εξετάσεις στο 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας και οι δύο συνεργοί της.
Η 17χρονη μαθήτρια αφέθηκε ελεύθερη, καθώς είναι ανήλικη, οπότε θα προσδιοριστεί δικάσιμος για να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Αντιθέτως, ο 23χρονος προμηθευτής που προμήθευσε την υποψήφια με την ηλεκτρονική συσκευή εκπομπής και λήψης ήχου, καθώς και η 23χρονη κοπέλα από τη Θεσσαλονίκη που θα μετέδιδε τις απαντήσεις των θεμάτων μέσω της ηλεκτρονικής συσκευής στη φίλη της υποψήφια, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 4 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Υπενθυμίζεται ότι η 17χρονη μαθήτρια συνελήφθη για απόπειρα αντιγραφής, προχτές στο μάθημα της Βιολογίας. Προφασίστηκε ότι θέλει να πάει στη τουαλέτα, τη συνόδεψε η επιτηρήτρια, η οποία αντιλήφθηκε ότι συνέβαινε κάτι ύποπτο και κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί βρήκαν επάνω της, την ηλεκτρονική συσκευή υποκλοπής και το κινητό της τηλέφωνο, οπότε συνελήφθη, ενώ αυτομάτως μηδενίστηκε το γραπτό της.
Η 23χρονη φίλη της και συνεργός από τη Θεσσαλονίκη, παρουσιάστηκε προχτές το απόγευμα στο Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας, ενώ ο 23χρονος προμηθευτής συνελήφθη κι’ αυτός από τους αστυνομικούς που τον εντόπισαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας