Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η Χαλυβουργική και ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού…

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Με αφορμή σχόλιο της στήλης για το ψήφισμα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού κατά της επέμβασης στη Χαλυβουργική, λάβαμε από το γραφείο Τύπου του Δήμου την εξής επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια:
«Αγαπητέ κ. Παν.
Αναφορικά με δημοσίευμα της στήλης "παρα-λογα & λογικά" και τίτλο "Ο Δήμος Σερβίων κατά της κυβέρνησης;" σας διευκρινίζουμε τα εξής:
1. Ο Δήμαρχος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις ψηφοφορίες των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
2. Για το συγκεκριμένο προ ημερησίας διάταξης θέμα ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος ζήτησε την προσαρμογή του ψηφίσματος και την τροποποίηση ορισμένων σημείων του, τα οποία όπως τόνισε δεν τον εκφράζουν.
3. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Απάντηση: 
Άμεσα τα αντανακλαστικά του δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλου. Και, ασφαλώς, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των Δημοτικών Συμβούλων να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως και η δημοσιογραφική κριτική.  Ωστόσο, από την απάντησή του δημάρχου δεν προκύπτει καμία διαφωνία με την έκδοση του ψηφίσματος, αλλά με ορισμένα σημεία του. Και να προσθέσουμε, επιπλέον, πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ψήφισμα που πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση» έγινε ομόφωνα αποδεκτό! Δηλαδή και ο Μενέλαος Μακρυγιάννης, όντας στο χώρο της ΝΔ, διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά! Κλείνοντας, να υπογραμμίσουμε πως ανάλογο ψήφισμα ΔΕΝ υιοθέτησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας…
ΠΑΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημά σου ΠΑΝ ποιό είναι;
Γιατί συμπαραστέκεται ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο στους εργαζόμενους απεργούς της χαλυβουργίας ή γιατί δεν πήρε απόφαση η περιφέρεια; κι άμα ο δήμος προσπέρασε την περιφέρεια πρέπει να τους κάνουμε "ντά";
Ω ρε μπάς και πληρώνεσαι κι εσύ απ'τον Μάνεση;

Το Προφίλ μας