Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Απαιτείται μεθοδική δουλειά και ιεράρχηση στόχων Πρώτη συνέντευξη σε ΜΜΕ της περιοχής του νέου γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Ο Ηλίας Θεοδωρίδης είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος καταλαμβάνει τη θέση της απερχόμενης Δήμητρας Γεωργακοπούλου Μπάστα. Ο νέος γ.γ. προέρχεται από το χώρο της ΔΗΜ.ΑΡ. στην οποία μεταπήδησε από το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν ιδρυτικό στέλεχος, αλλά διαγράφτηκε επειδή ως βουλευτής καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο. Η τοποθέτησή του στα ηνία της ακριτικής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ήταν προσωπική επιλογή του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη. Τέσσερις γενικές γραμματείες Αποκεντρωμένων Διοικήσεων πήρε η ΝΔ και δύο το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, οι Δημήτρης Καλογερόπουλος της Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας της Πελοποννήσου, Χριστιάνα Καλογήρου του Αιγαίου και Γεώργιος Δεικτάκης της Κρήτης ανήκουν στη ΝΔ, ενώ στο ΠΑΣΟΚ πρόσκεινται οι Αθανάσιος Καρούντζος της Μακεδονίας – Θράκης και η Καλλιόπη Γερακούδη της Θεσσαλίας – Στερεάς.
Ο «Π» είχε μία πρώτη σύντομη συνομιλία με τον νέο γ.γ. Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Ο Η. Θεοδωρίδης είπε ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των γ.γ. με τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι εντός της εβδομάδας θα αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά του, αφού θα έχει προηγουμένως την πρώτη του συνάντηση με την απερχόμενη Δ. Γεωργακοπούλου Μπάστα. Σε σχέση με τα καθήκοντα που αναλαμβάνει, σημείωσε ότι «καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν σε μια πολύ δύσκολη για τη χώρα περίοδο. Απαιτείται μεθοδική δουλειά και ιεράρχηση στόχων. Είναι κρίσιμη αυτή η περίοδος για την προώθηση υποδομών, μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ενώ επίσης απαιτούνται κοινωνικές και πολιτικές πρωτοβουλίες.
Σαφώς πρέπει να δούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Είναι άλλο η Κοζάνη και η ευρύτερη περιοχή που είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας και άλλο τα Ιωάννινα και η Ήπειρος με το δασικό πλούτο. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε σε κάθε περιοχή αναλόγως με τις ιδιαιτερότητες, τις δυνατότητες, τα πλεονεκτήματά της».
Στην επισήμανση του «Π» ότι η ενέργεια και η ΔΕΗ βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή και οι όποιες εξελίξεις θα επηρεάσουν την περιοχή, ο Η. Θεοδωρίδης, υπογράμμισε: «Αυτό είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα. Ό, τι γίνει πρέπει να γίνει με μέτρο και βεβαίως πρέπει να ληφθεί υπόψη η βούληση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων».
Μίλησε και για την πολιτική του πορεία, λέγοντας ότι προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, στεκόμενος πάντα «κριτικά», μέχρι που καταψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και διαγράφτηκε, οπότε προσχώρησε στη ΔΗΜ.ΑΡ. Βεβαίως η πολιτική μοίρα τον έφερε να βρίσκεται σε κυβερνητική θέση, στην οποία τον διόρισε η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ. «Φύγατε από ένα κόμμα διαφωνώντας με το μνημόνιο και τώρα η ΔΗΜ.ΑΡ. στην οποία προσχωρήσατε συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ που εγκαταλείψατε και με τη ΝΔ, σαφώς σε μία μνημονιακή κατεύθυνση», παρατηρήσαμε. Ο Η. Θεοδωρίδης ανταπάντησε ότι «ο ρόλος της ΔΗΜ.ΑΡ. σ’ αυτή την κυβέρνηση είναι σημαντικός», ενώ μας παρέπεμψε στο κείμενο συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών.
Ποιος είναι όμως ο Η. Θεοδωρίδης; Το βιογραφικό σημείωμα που ακολουθεί είναι κατατοπιστικό.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στην Αγροσυκιά Πέλλας το 1955. Είναι παντρεμένος με την Καρακώστα Καλλιρρόη και πατέρας δύο παιδιών, τον Γιάννη φοιτητή Αρχιτεκτονικής και τον Παύλο φοιτητή Ιατρικής.
Σπούδασε ιατρική στην Ιταλία στο πανεπιστήμιο » Λα Σαπιέντζα» της Ρώμης. Εντάχθηκε ενεργά στο μεταδικτατορικό Ελληνικό Φοιτητικό κίνημα στην Ιταλία από το 1974 και στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την ίδρυση του.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986 και ειδικεύτηκε στη καρδιολογία. Ήταν μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών και δραστηριοποιήθηκε στην επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Κουρδικό Λαό. Πήρε μέρος στην ίδρυση του συλλόγου ειδικευόμενων Ιατρών Θεσσαλονίκης το 1991. Ήταν μέλος της σύνταξης του περιοδικού «Κοινόν των Μακεδόνων». Εργάζεται ως Ιατρός Καρδιολόγος στο Β’ Νοσοκομείο Ι.Κ.Α. Θεσσαλονίκης.
Το 1989 εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟΚ Πέλλας ως υπεύθυνος ιδεολογικού τομέα. Συμμετείχε στους αγώνεςηθικοπολιτικής αποκατάστασης του ΠΑ.ΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου το 89-93. Το Ι998 και 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος επικεφαλής του συνδυασμού «Πέλλα ισχυρή Ελλάδα Πολυκεντρική». Το 2007 ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Πέλλας.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009  εκλέχτηκε Βουλευτής  Ν.Πέλλας  με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Tην 13-02-2012 διαγράφηκε από την Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ, μετά από καταψήφιση του νέου μνημονίου. Την 26-03-2012 εντάχθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ, ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ???

ai-vreS είπε...

Σε ποια ανάρτηση ας πούμε ο σχολιασμός θα είναι μπούμεραγκ για μας;;; Για πε!

Ανώνυμος είπε...

"επιτροπή Αλληλεγγύης προς τον Κουρδικό Λαό". ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ;

Το Προφίλ μας