Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Παπανδρέου: Να στηρίξουμε τις προοδευτικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα αποφάσεις στην Ευρωζώνη ώστε να σταματήσει η αβεβαιότητα για το μέλλον, επεσήμανε απο τη Νέα Υόρκη ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στην ομιλία του με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι «υπάρχει μεγάλο κενό ανάμεσα αφενός στις αντιλήψεις ορισμένων προοδευτικών κυβερνήσεων που προσπαθούν να λάβουν υπόψη την κοινωνική διάσταση της κρίσης και, αφετέρου, στη συντηρητική πλειοψηφία που συνεχίζει να ακολουθεί τις προτεραιότητες εκείνων που ευθύνονται για την κατάσταση».
Σημείωσε, μάλιστα, ότι «αυτές οι προοδευτικές κυβερνήσεις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη μας στην προσπάθεια να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπου τα οικονομικά και τα μιντιακά δίκτυα είναι εξαιρετικά επιθετικά».

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής πρέπει να παράγει νέες ιδέες «σε μια κατάσταση όπου ο τραπεζικός τομέας αδυνατεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη, όπου η ανεργία των νέων έχει γίνει παράγοντας αστάθειας και μεγάλοι τομείς της οικονομίας πρέπει να αναμορφωθούν, μια κατάσταση όπου βλέπουμε τα οικονομικά εμπόδια να επιδεινώνουν τον ρατσισμό και ακροδεξιές λαϊκιστικές κινήσεις».
Τα βασικά θέματα που συζητούνται στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Οργάνωσης που γίνεται στο περιθώρειο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η ανάγκη βελτίωσης του συντονισμού των διεθνών Οργανισμών για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και οι εξελίξεις στη Συρία.
Επίσης, θα συζητηθεί η κρίση στο Μάλι, που αποτελεί και το βασικό θέμα της πρωτοβουλίας του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση αφρικανικών δυνάμεων για την απελευθέρωση της χώρας από τις δυνάμεις της Αλ Κάιντα.
Τέλος, στην ατζέντα αναμένεται να βρεθούν και οι αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο για το βίντεο που σατιρίζει τον Μωάμεθ.
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας