Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Η φάρσα του επιδόματος θέρμανσης

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Αυτό το χειμώνα είναι σίγουρο ότι θα παγώσουμε. Oσοι δεν παγώσαμε πέρσι, θα παίξουμε φέτος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια το ρόλο του Εσκιμώου στο ιγκλού. Με το 1,40-1,50 που ακούγεται ότι θα είναι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και με το περιπαικτικό επίδομα, την επιστροφή φόρου, που θα πάρουμε εμείς οι κάτοικοι της παγωμένης Βόρειας Ελλάδας, λίγοι είναι εκείνοι που θα διανοηθούν να αφήσουν το θερμοστάτη πάνω από τους 18 βαθμούς.

Για άλλη μια φορά ο σχεδιασμός γίνεται χωρίς λογική και χωρίς τη στοιχειώδη μέριμνα για όσους ζουν με 8 μήνες σχεδόν χειμώνα. Ε, δεν μπορούμε να συγκριθούμε ούτε με τους Κρητικούς που δεν ανάβουν σχεδόν καθόλου καλοριφέρ, ούτε με τους Αθηναίους που καίνε ελάχιστα και μόνο το βαρύ χειμώνα.
Η ενεργειακή πρωτεύουσα αυτής της χώρας που πληρώνει έτσι κι αλλιώς ακριβά το τίμημα της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, πληρώνει πανάκριβα και τη θέρμανση. Σε μια καταφανέστατα άδικη απόφαση, καλούμαστε για άλλη μια φορά να πληρώσουμε το γεγονός ότι δεν  είμαστε ίσως αρκετά διεκδικητικοί ή αρκετά φωνακλάδες, ώστε να σηκώσουμε το δικό μας μπαϊράκι ενάντια στη δικτατορία του πετρελαίου θέρμανσης;
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για μια εντελώς άδικη απόφαση, η οποία θα επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα ζωής όλων μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζεις ότι κάτι είπες. Έχασα το χρόνο μου που σε διάβασα

Ανώνυμος είπε...

Και προς το Ai-Vres
Μπορείτε να μου πείτε γιατί βάλατε αυτό το άρθρο;
Προσφέρει κάτι στους αναγνώστες

ai-vreS είπε...

Άρθρο άποψης. Τι γιατί;

Το Προφίλ μας