Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δράσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της δικτύωσης, συνεργασίας και διασύνδεσης με την τοπική κοινωνία, η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης προχωρούν στην από κοινού διοργάνωση των ακόλουθων δράσεων:
  • Συνεργασία Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας-Δήμου Κοζάνης
    • Διοργάνωση εργαστηρίων επαγγελματικού προσανατολισμού και ένταξη στην αγορά εργασίας
  • Συνεργασία Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας-Δήμου Κοζάνης
    • «Εργαστήρι Νεανικής Επιχειρηματικότητας» που σκοπό έχει την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας ανάμεσα στο φοιτητικό, αλλά και μη,  πληθυσμό του δήμου.
    • «Σχέδια δράσης για την ενίσχυση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας» που στόχο έχουν τη δημιουργία ενός μόνιμου εργαλείου παροχής επιχειρηματικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στους νέους επιχειρηματίες σε θέματα επιχειρηματικής λειτουργίας, καθώς και στους υποψηφίους νέους επιχειρηματίες για την υλοποίηση της επιχειρηματικής τους ιδέας.
  • Συνεργασία Γραφείου Πρακτικής Άσκησης Δυτικής Μακεδονίας-Δήμου Κοζάνης
    • Ενημέρωση των φορέων και υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης για τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε αυτές.

Οι παραπάνω «ανοιχτές» δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του Δήμου Κοζάνης και της Δομής Απασχόλησης &  Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μέσω των οργανωμένων της υποδομών Γραφείο Διασύνδεσης, Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης οι οποίες απευθύνονται προς όφελος των πολιτών του Δήμου Κοζάνης.
Οι στοχευμένες αυτές δράσεις απευθύνονται σε νέους και νέες, που θέλουν να συμμετέχουν σε αυτές τις ανοιχτές δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης. Κύριος στόχος  είναι, η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων στους νέους ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού και της στήριξης της  καινοτομίας  με τη δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρήσεων.
Πρόκειται για μια πανελληνίως πρωτοποριακή προγραμματική συμφωνία μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης η οποία βασίζεται στον εθελοντισμό και δεν επιβαρύνει με κανένα κόστος καμία από τις συμβαλλόμενες μεριές, όπως επίσης και τους υποψήφιους επωφελούμενους.
Προσδοκούμε στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών του Δήμου Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
 Οι παραπάνω ανοιχτές δράσεις θα λάβουν χώρα στο ΚΕΚ του Δήμου Κοζάνης (Αργυροκάστρου 13).
 Πληροφορίες:
Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Τηλ.: 24610-56251-2Email: info-career@uowm.grΑιτήσεις: dasta.uowm.gr/aitisi_career/
Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Τηλ.: 24610-56250, 3, 4Email: dasta@uowm.grΑιτήσεις: http://dasta.uowm.gr/aitisi_epixeirimatikotita/

Δ.Α.ΣΤΑ. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
http://dasta.uowm.gr
dasta@uowm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας