Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Πολύς κόσμος και μεγάλο γλέντι στο χορό των Μικροβαλτινών

.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Μικροβαλτινών Ν. Κοζάνης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στο κέντρο διασκέδασης ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Οι Μικροβαλτινοί και οι φίλοι τους, παρά την οικονομική κρίση, γέμισαν για μια ακόμη φορά την αίθουσα και διασκέδασαν μέχρι το πρωί.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του κόσμου από τον πρόεδρο του συλλόγου Κώστα Τζιούτζιο και συνεχίστηκε με την κοπή της βασιλόπιτας, από τον -εκ Μικροβάλτου- πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Νικηφόρο, αρχιερατικό επίτροπο Εορδαίας και ηγούμενο της Ι. Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Άρδασσας.  Είχε προηγηθεί αυτών η προβολή βίντεο 20λεπτης διάρκειας, με φωτογραφικό υλικό από το Μικρόβαλτο των δεκαετιών του ’50 και του ’60.
Ακολούθησε η εμφάνιση της χορωδίας του συλλόγου Μικροβαλτινών με επικεφαλής τον Γιάννη Μαστρογιαννόπουλο, που απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής των Καμβουνίων και στη συνέχεια έγινε η επίδοση επαίνων και αναμνηστικών δώρων στους εισαχθέντες -13 σε αριθμό- στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Μικροβαλτινούς το έτος 2012. Το επόμενο δρώμενο ήταν από τη χορευτική ομάδα γυναικών του συλλόγου Μικροβαλτινών, που με την καθοδήγηση των δασκάλων χορού Αγγέλας και Έφης Κωτούλα, παρουσίασαν με επιτυχία παραδοσιακούς χορούς από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Η συνέχεια ανήκε στον κόσμο, που ξεφάντωσε μέχρι τις πρωινές ώρες, υπό τους ήχους του -επίσης Μικροβαλτινού- εξαιρετικού και καταξιωμένου κλαρινίστα Νίκου Τζουκόπουλου και της ορχήστρας του.



Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, ο δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος με τους αντιδημάρχους Τάσο Αλεξόπουλο - Δέσποινα Ιωαννίδου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Ζιούζιο, ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΚΟ Κυριάκος Μιχαηλίδης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικροβάλτου Κατερίνα Ζαραβίγκα, ο αντιδήμαρχος Βοΐου Ηλίας Σίμος, ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Ιωάννης Φωστιέρης, ο πολιτευτής του νομού Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κοζάνης (ΣΔΥΚ) Τάκης Σταθόπουλος κ.α.
Τυχερή της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας, ήταν η Αθανασία Χαρισοπούλου.
Γ.Μ./mikrovalto.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας