Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πρόταση 16 μελών για διαχωρισμό του Μουσείου από το Σύνδεσμο Γραμμάτων!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Πρόταση προκειμένου να διαχωριστεί το Μουσείο της Κοζάνης από τις λειτουργίες του Συνδέσμου Γραμμάτων και τεχνών, κατέθεσαν επίσημα 16 μέλη του, αίτημα το οποίο μάλιστα θα εξεταστεί στην επικείμενη έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιεί την Παρασκευή στις 6 μ.μ.. Τα δεκαέξι μέλη που διαφωνούν με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, καταλογίζουν στο Διοικητικό Συμβούλιο οικονομική κακοδιαχείριση και οικονομικά προβλήματα, όπως επίσης κακή συντήρηση εκθεμάτων και ιδιοκτησιακά προβλήματα!
Τα μέλη του Μουσείου θα κληθούν να αποφασίσουν αν θέλουν το Μουσείο να συνεχίσει να υφίσταται με την υπάρχουσα δομή του ή να «σπάσει», με τη σύσταση ενός νέου νομικού προσώπου του Μουσείου (Ιστορικό-Μακεδονικό) ανεξάρτητου και αυτόνομου από τις άλλες δραστηριότητες του Συνδέσμου!
Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Γραμμάτων και τεχνών Αγγέλης Πολυνείκης, εξέφρασε την προσωπική του αντίθεση στην πρόταση αυτή, ωστόσο τόνισε πως την απόφαση θα κληθούν να την λάβουν τα μέλη του Μουσείου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στα πόσα έχει προσφέρει τόσα χρόνια το Μουσείο στην τοπική κοινωνία της Κοζάνης, σημειώνοντας πως: «Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών είναι ένα καταξιωμένο Σωματείο, που εδώ και τόσα χρόνια προσφέρει τόσα στο λαό της Κοζάνης και όχι μόνο. Είναι ο ναός του πολιτισμού. Το Μουσείο αυτό δεν ανήκει στον Σύνδεσμο, ανήκει σε όλο τον κόσμο. Τόσοι και τόσοι εργάστηκαν γύρω από αυτό, από τον αείμνηστο δάσκαλο Κωνσταντίνο Σιαμπανόπουλο, τα τότε μέλη Δ.Σ. και αρκετούς άλλους».
Να σημειωθεί πως μεταξύ των δεκαέξι νέων στην πλειονότητα μελών του Συνδέσμου που κατέθεσαν την αίτηση είναι και τρία μέλη της διοίκησης (εκ του 9μελούς Δ.Σ.). Στην πρότασή τους, ζητούν μεταξύ άλλων αυτονομία, αυτοτέλεια και οργανωτική ανεξαρτησία σε σχέση με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Συνδέσμου. Ο κ. Αγγέλης Πολυνείκης, ωστόσο, δεν παραλείπει να προσθέσει πόσο καλά οργανωμένη και τόσο καλά δομημένη «οικογένεια» είναι ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και τεχνών. Η απόφαση θα ληφθεί στη γενική συνέλευση….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας