Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Tο Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) αποφάσισε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ:
Λαμβάνοντας υπόψη μας τις αποφάσεις ΓΣ του ΠΔΜ (Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών), καθώς και την εξέλιξη των διαβουλεύσεων και δράσεων που αναπτύχθηκαν το τελευταίο 15-νθήμερο για το σχέδιο Αθηνά στο ΠΔΜ και ευρύτερα στην περιοχή της Δ. Μακεδονίας:

[1] Θεωρεί λανθασμένη την πρόταση με την κωδική ονομασία «Αθηνά», με την οποία καταργείται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αντί το Υπουργείο Παιδείας να προτείνει την ανάπτυξη ενός αυτοδιοίκητου και οικονομικά βιώσιμου στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας Πανεπιστημίου προχωρεί την ενσωμάτωσή του σε άλλα Πανεπιστήμια.
[2] Εκτιμά ότι οι τοπικοί φορείς της Φλώρινας και της Κοζάνης (βουλευτές, περιφέρεια, τοπική αυτοδιοίκηση), πλην εξαιρέσεων, επιδίδονται σε μικροκομματικά παιχνίδια πολιτικής επιβίωσης εις βάρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να διαφυλάξουν το πολιτικό τους μέλλον μετά την υπογραφή ή ψήφιση του σχεδίου «Αθηνά», εφησυχάζοντας τοπική κοινωνία και εργαζόμενους στο Πανεπιστήμιο με αίολες προτάσεις (π.χ. πρόταση για Ομόσπονδο Πανεπιστήμιο «Ευγένιος Βούλγαρης») και γενικόλογες υπουργικές υποσχέσεις («Η Φλώρινα δε θα χάσει τους φοιτητές της») που θα ανατραπούν εκ των πραγμάτων από τη φιλοσοφία και τις στρατηγικές του ίδιου του σχεδίου.
[3] Θεωρεί ότι την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου, η Ακαδημαϊκή κοινότητα του ΠΔΜ στα πλαίσια των θεσμών του Πανεπιστημίου (Συνέλευση Παιδαγωγικής Σχολής, ΓΣ Τμημάτων) είναι σημαντικό να προχωρήσει σε αποφάσεις που θα αφορούν ειδικότερα θέματα του σχεδίου «Αθηνά».
Η Πρόεδρος Ο Γραμματέας
Άννα Σπύρτου
Επίκουρος Καθηγήτρια
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής
Εκπαίδευσης
Γιάννης Ζιώγας
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων
Τεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας