Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: Nα σταθούν στο ύψος τους oι εκπρόσωποι μας στη Βουλή

Η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής της τροπολογίας  7 του νόμου 4009/2011 (Α΄195)  για το Σχέδιο Αθηνά, είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία της απαρχής της ακύρωσης αυτού του Σχεδίου που καταδικάζει την παιδεία στη Δυτική Μακεδονία και αμαυρώνει την δημόσια και δωρεάν παιδεία στο πανελλήνιο.

Η προσχηματική δημόσια διαβούλευση τελείωσε, δυστυχώς με κάκιστα αποτελέσματα για τα ιδρύματα της περιοχής μας. Το όλο ζήτημα έχει ξεφύγει εδώ και πολύ καιρό από τις επίσημες θέσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχοντας μετεξελιχθεί σε πολιτικό θέμα. Ο περιβόητος δηλαδή εξορθολογισμός της Ελληνικής παιδείας βασίζεται στις πιο λανθασμένες βάσεις και στα πιο άδικα κριτήρια, με την προχειρότητα και την βιασύνη να είναι εμφανέστατα σε όλο τους το μεγαλείο.
Καλούμε όλους τους Βουλευτές που εκπροσωπούν την Δυτική Μακεδονία στο Κοινοβούλιο, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, να δώσουν ένα σύσσωμο και βροντερό ΟΧΙ στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία, αρπάζοντας την ευκαιρία για την απαρχή της ακύρωσης αυτού του σχεδίου που θα είναι και η ταφόπλακα για την περιοχή μας, εναρμονιζόμενοι με τις επίσημες θέσεις των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων και μετουσιώνοντας την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας.
Θυμίζουμε πως η Δυτική Μακεδονία υπήρξε πνευματικό κέντρο, καθώς και πατρίδα του νεοελληνικού διαφωτισμού σε πολύ δυσχερέστερες συνθήκες, όταν ακόμη δεν υπήρχε το Ελληνικό κράτος όπως το ξέρουμε σήμερα. Είναι αδιανόητο η περιφέρεια μας εν έτη 2013, να είναι η μόνη στην Ελλάδα (ανάμεσα σε 13 περιφέρειες), καθώς επίσης και σε όλη την Ευρώπη (ανάμεσα σε 350 περιφέρειες) που δεν θα έχει Πανεπιστημιακό Ίδρυμα το οποίο και είναι υψίστης ζωτικής σημασίας, αφού λειτουργεί ως Κύτταρο Ανάπτυξης, Δημιουργού Γνώσης και Φορέα Πολιτισμού για την κάθε περιοχή ξεχωριστά.

Υ.Γ. Τα ψέματα τελείωσαν, καλείστε να υπερασπιστείτε με πράξεις τα αδιαπραγμάτευτα συμφέροντα της Δυτικής Μακεδονίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας