Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

O Aλέξης Τσίπρας ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα στην Κύπρο

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε χθες την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό και υποστήριξε το αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου για να γίνει δημοψήφισμα στο νησί ώστε την απόφαση για το μέλλον του να την πάρει ο λαός.
Και υπογράμμισε: «Ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον».
Επίσης, την αλληλεγγύη του στον κυπριακό λαό και την υποστήριξή του στο αίτημα πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου για διεξαγωγή δημοψηφίσματος εξέφρασε το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε: «Στη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς εκτιμήσαμε ότι η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Κυριακής αποτελεί μια τομή και αλλαγή στρατηγικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια αλλαγή στρατηγικής που εκφράζει το στρατηγικό αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας που οδηγείται σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά για όλη την ευρωζώνη».
Η εκτίμηση του προεδρείου του ΚΕΑ, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι ότι «η νεοφιλελεύθερη στρατηγική που οικοδομούν μέρα με τη μέρα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχει πια καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας για την οποία αγωνιζόμαστε κόμματα και δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή Αριστερά».
O εθνικός γραμματέας του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόεδρος του ΚΕΑ, Pierre Laurent, δήλωσε πως αυτό το σχέδιο θα επιδεινώσει την κοινωνική κατάσταση του κυπριακού λαού, θα υποβαθμίσει την οικονομία του και θα επιβληθεί με τρόπο αυταρχικό και απόλυτα αντιδημοκρατικό. Επιπλέον, σημείωσε πως «αυτό το σχέδιο απηχεί μια επιπρόσθετη απειλή απέναντι σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς που ήδη υποβάλλονται σε πολύ αυστηρά σχέδια λιτότητας».
Στη συνέχεια ο κ. Laurent τόνισε ότι «θα θέλαμε να επιβεβαιώσουμε την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό, την αντίθεσή μας σε αυτό το σχέδιο, την υποστήριξή μας στο αίτημα δημοκρατικών διαδικασιών στην Κύπρο, ώστε καμία απόφαση να μη ληφθεί χωρίς να συμβουλευτούν τους Κύπριους μέσω ενός δημοψηφίσματος».
www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας