Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σωματείο Εργαζομένων σε Βρεφονηπιακούς και Νηπιακούς Σταθμούς: θετική εξέλιξη του αγώνα μας και συνεχίζουμε

Οι εργαζόμενοι του σωματείου, δικαιώνονται σιγά σιγά, έπειτα από ένα σκληρό, καθημερινό, ηρωϊκό αγώνα που έδωσαν και δίνουν όλες αυτές τις μέρες. Ένα αγώνα που αξιοποίησε όλες τις μορφές, όπως απεργίες, συγκεντρώσεις των κτιρίων του Δημαρχείου, συγκεντρώσεις στο κτίριο της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας στη ΖΕΠ, κατά την άφιξη  του Υπουργού Εσωτερικών Κου Στυλιανίδη Ε. και συνάντησης μαζί του με τους εργαζόμενους και το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης στο πλευρό μας.

Είχαμε θετική εξέλιξη  μετά την ανακοίνωση της  μεταφοράς 150 εκατομμυρίων ευρώ από άλλα Επιχειρησιακά Προγράμματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε  στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, του υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη,  της γενικής γραμμα­τέως Δια­χείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων Άννας Δαλλα­πόρτα,  και του διοικητή του ΟΑΕΔ Θεόδωρου Αμπατζόγλου.
Αυτή η εξέλιξη, δίνει μια πραγματική ανάσα στους εργαζόμενους
Στόχος μας είναι η διατήρηση και η συνέχιση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
οι εργαζόμενοι στους Βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς που υπάγονται στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Δήμων Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Γρεβενών και Κοζάνης θα παρευρεθούν στο συνέδριο της  ΚΕΔΕ, στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 30 Μαϊου.
Θα παρευρεθούμε με  τα εξής αιτήματα:
ñεάν τα 150 εκ. θα καλύψουν όλες τις αιτήσεις διότι όπως έχουμε πληροφορηθεί οι αιτήσεις φέτος θα φτάσουν τις 120.000 σε σχέση με το προηγούμενο έτος που ήταν 60.000
ñτι θα γίνει με το μέλλον των δημοτικών επιχειρήσεων εφόσον καταργηθούν αυτές εμείς πως θα λειτουργήσουμε; Οι επιχειρήσεις αυτές γνωρίζουμε όλοι ότι δημιουργήθηκαν για τη λειτουργία και την οργάνωση των δομών
ñκαι τέλος ζητάμε την διατήρηση και τη συνέχιση και των υπολοίπων δομών γιατί το έργο τους είναι σημαντικό
Και πρέπει τελικά ο Αγώνας των εργαζομένων να δικαιωθεί, για να αποτραπεί το κλείσιμο των βρεφικών και παιδικών σταθμών, των δομών που προσφέρουν τεράστιο έργο, που η ύπαρξη και η λειτουργία του αποτελεί μία τεράστιαμια διέξοδο στις μαμάδες, στους γονείς που δεν έχουν λύση για τις σημερινές  ανάγκες. Εκτός από την ευελιξία του ωραρίου για τους γονείς, δίνουν  και στα ίδια τα παιδιά περισσότερες δυνατότητες απασχόλησης από εκείνες που πιθανόν να έχουν στο σπίτι τους.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις  μέχρι και την Παρασκευή, μετά την δέσμευση του Δημάρχου μπροστά στον Υπουργό Εσωτερικών ότι θα καταβληθούν στους εργαζόμενους τον Ιούνιο το 90%.
Την Παρασκευή θα κάνουμε Γενική Συνέλευση για να συζητήσουμε τα νέα δεδομένα και θα βγάλουμε σχετική ανακοίνωση για να γνωρίζουν οι γονείς τι θα κάνουν με τα παιδιά τους. 
Δεν είναι υπερβολή να αναφερθεί, πως οι γονείς , δεν έλειψαν  ούτε στιγμή από τον αγώνα των εργαζομένων που δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε όλες αυτές τις ημέρες.
Οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τους γονείς και τα παιδιά για την ταλαιπωρία  που υπέστησαν αυτές τις ημέρες αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι αγωνιζόμαστε και παλεύουμε για το καλό των παιδιών τους.



ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας