Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τα "Χρυσά Αυγά" και ποιες...κότες τα γεννάνε!

Όπου και να πας ακούς γι΄ αυτούς. Όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις κάτι γι΄αυτούς. Σε συζητήσεις φίλων υπάρχει οπωσδήποτε μια 2λεπτη αναφορά αυτούς μεταξύ σοβαρού και αστείου. Ένα ζάπινγκ στα κανάλια, όλο και μια συζήτηση γι΄αυτούς. Ακόμη και με ένα σερφάρισμα στο διαδίκτυο ένα άρθρο γι΄αυτούς θα βρεις. Μα ποίοι είναι επιτέλους ΑΥΤΟΙ; Μήπως είναι μία μόδα που με τον καιρό θα περάσει ή πρέπει να αρχίζουμε να τους συνηθίζουμε;

          «Τα καραφλά παιδιά» λένε, οι «φασίστες, οι νεοναζί, που χαιρετάνε με το δεξί τους χέρι ψηλά, οι συνεχιστές του Χίτλερ» και άλλα τέτοια. Μα ποίοι είναι επιτέλους αυτοί; Από που φυτρώνουν, από που εμφανίζονται; Δεν τους αναγνωρίζουν; Είναι η νεολαία που απογοητεύτηκε, που της γκρεμίσατε τα όνειρα και τους στόχους, που θέλει κάπου να ξεσπάσει.. Ακόμα κι αν αυτό το κάπου ονομάζεται μετανάστες ή αριστεροί ή αναρχικοί. Είναι ο αδερφός σου που μικρό τον υποβίβαζες, είναι ο συμμαθητής σου που στο σχολείο πάντα τον έβλεπες μόνο, είναι το παιδί σου που ποτέ δεν νοιάστηκες τι πραγματικά θέλει και ποτέ δεν τον άκουσες. Που σε ένοιαζαν μόνο τα υλικά αγαθά κι έτσι βρέθηκαν άλλοι να του δώσουν ιδεολογία..
Ο καθένας λένε θέλει κάπου να ανήκει, να νιώθει σημαντικός και έχουν δίκιο. Έστω κι αν ανήκεις σε μια τέτοια συμμορία που χτυπάει κόσμο νιώθεις όσο να πεις μία δύναμη να σε διακατέχει. Αισθάνεται κανείς μας τις συνέπειες; Γιατί δεν κάνουμε κάτι για αυτό και απλά κοιτάμε; Πρόκειται για μια κατάσταση επικίνδυνα μελετημένη, για άριστη δημαγωγία .Όλοι θα θέλαμε να φωνάξουμε κλέφτες τους πολιτικούς μας, όλοι με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να πούμε «σκάσε στον Βενιζέλο όπως ο Κασιδιάρης. Τι θα γίνει όμως όταν ο Κασιδιάρης γυρίσει αύριο και πει το ίδιο σε σένα ;Δεν πρόκειται να στο πει ;Βέβαια εσύ δεν έχεις κλέψει τον λαό. Μήπως όμως δεν είσαι 100%  Έλλην; Μήπως κάνεις παρέα με κομμουνιστές ή αλβανούς; Γιατί δεν πρόκειται να περιοριστούν στους λαθρομετανάστες, κάποια στιγμή θα φτάσουν και σε σένα.. Γιατί; Γιατί έτσι τους την δίνεις βρε αδερφέ.. Γιατί εσύ τους έδωσες τη δύναμη να κάνουν ό,τι θέλουν, όποτε θέλουν. Έκανες το λάθος και έδωσες τη δύναμή σου στους άλλους με αποτέλεσμα να σε κλέψουν και να σε προδώσουν. Τώρα μην κάνεις το λάθος να δώσεις τη δύναμη σου σε αυτούς να εκδικηθούν για σένα. Πάρε μια φορά τα πράγματα στα χέρια σου!
Παλιά δεν υπήρχαν; Τώρα εμφανίστηκαν; Βεβαίως και υπήρχαν αλλά παλιότερα δεν είχαμε ούτε οικονομική κρίση, ούτε τόσους πολλούς λαθρομετανάστες, δεν έβρισκαν κάποιο πάτημα. Τότε βλέπεις ήταν οι «κακοποιοί» και όχι οι βουλευτές..
Κατά βάθος ο καθένας μας είναι υπεύθυνος των πράξεων του, καταλαβαίνει σε ποιούς δίνει δύναμη και τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Θέλω να πιστεύω ότι είναι μία μόδα που με τον καιρό θα ξεθυμάνει. Γιατί ο πατριωτισμός δεν εκφράζεται με βία ούτε με ύβρις. Εξάλλου το είπε και ο Σάρλ ντε Γκολ «Πατριωτισμός είναι όταν προέχει η αγάπη για την πατρίδα σου ενώ εθνικισμός όταν προέχει το μίσος για τις άλλες πατρίδες». Το μίσος είναι βάρος και βαραίνει όποιον τον διακατέχει. Είτε μισείς τους λαθρομετανάστες, είτε τους ομοφυλόφιλους, είτε όποιον είναι διαφορετικός από σένα μέρα με τη μέρα σε φθείρει, σε κάνει χειρότερο άνθρωπο και καταλήγεις να γίνεσαι όχι απλά στενόμυαλος αλλά και μίζερος. Η διαφορετικότητα είναι προσόν, το να τη σέβεσαι θεωρείται πλέον αυτονόητο.
Αφού κάνουν τόσο κακό γιατί υπάρχουν ακόμη άραγε; Γιατί τους αφήνουν να πληθαίνουν και να αυξάνονται; Δεν μπορεί να τους σταματήσει κανένας πια; Όμως, το να τους κοροϊδεύουμε λέγοντάς τους χρυσά αυγά δεν αρκεί, αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι ποιές κότες τα γεννάνε…
Πηγή : ΠΑΣΠ Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών - http://pasp-icte.blogspot.gr/
www.kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας