Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Κοζάνη: Καμία επιπλέον Κυριακή για τα εμπορικά καταστήματα!

της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Καμία επιπλέον Κυριακή το χρόνο για τα εμπορικά καταστήματα, λένε οι έμποροι της περιοχής, ενώ τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης όσο και ο αντίστοιχος της Πτολεμαΐδας είναι αρνητικοί στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο. Μετά και την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει υποχρεωτικά άνοιγμα των καταστημάτων για επτά (7) Κυριακές το χρόνο, οι έμποροι πανελλαδικά αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης καλούνται να συμμορφωθούν.

Ωστόσο οι διοικήσεις όλων των Εμπορικών Συλλόγων στην Π.Ε. Κοζάνης είναι αποφασισμένοι στο σύνολό τους να εισηγηθούν στον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γ. Σόκουτη τνα μην ανοίξουν επιπλέον Κυριακές τα καταστήματα. Η σχετική συνάντηση θα γίνει πιθανότατα εντός της εβδομάδας, οπότε και θα ληφθεί η σχετική απόφαση.
Μιλώντας στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτρης Αθανασιάδης, σημείωσε πως «μέσα στην εβδομάδα θα θέσουμε υπόψη του κυρίου Σόκουτη, ενάντιας το άνοιγμα των 52 Κυριακών του χρόνου, που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη διατάραξη του συστήματος». Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης συντάσσεται στο πλευρό των εμπορικών συλλόγων της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, όπου το σύνολό τους είναι αρνητικοί. «Όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι της περιοχής είναι ενάντια. Για τις 7 Κυριακές δεν μπορούμε  να κάνουμε κάτι άλλο. Ας ελπίσουμε ότι θα περιοριστούν μόνο σε αυτές και δεν θα έχουμε άλλα παρατράγουδα» σημείωσε ο κ. Αθανασιάδης.
Η αγορά, μάλιστα, διανύει περίοδο εκπτώσεων, αν και η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης, όπως και της Πτολεμαΐδας άλλωστε, δεν είναι η αναμενόμενη. «Υπάρχει μια σχετική κίνηση αλλά και αυτή είναι περιορισμένη. Η αγορά έχει ποικιλία εμπορευμάτων σε καλές τιμές».
Οι έμποροι επαναλαμβάνουν, ωστόσο, ότι αυτό που λείπει από την αγορά είναι χρήματα, ρευστό και όχι επιπλέον ημέρες ανοιχτών καταστημάτων…

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας: Το χρήμα λείπει, όχι ο χρόνος
Εντωμεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας, σημειώνει τα εξής: «Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου το Υπουργείο Ανάπτυξης για άνοιγμα 7 Κυριακών το χρόνο, και την δυνατότητα που δίνεται στον εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη να αποφασίζει για τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου, ο σύλλογος θα εισηγηθεί να μην ανοίξουν καμία επιπλέον Κυριακή τα καταστήματα και να ανοίγουν μόνο αυτές τις Κυριακές που ορίζονται ως υποχρεωτικές.
Επαναλαμβάνουμε την θέση μας, πως αυτό που λείπει δε είναι ο χρόνος, αλλά το χρήμα , για να ψωνίσουν οι καταναλωτές!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας