Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους υπαλλήλους των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. προκηρύσσει 48ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους υπαλλήλους των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, τη Δευτέρα και Τρίτη, 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2013, με κύριο αίτημα να μην τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι στις εν λόγω υπηρεσίες, διότι επιτελούν το σημαντικότατο έργο της αποκατάστασης των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πυρκαγιές, κατολισθήσεις κλπ.).


Οι υπηρεσίες αυτές δεν είναι μόνο υπηρεσίες αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, αλλά κινητοποιούνται άμεσα μετά από μία φυσική καταστροφή σε θέματα αυτοψιών, ελέγχου και επανελέγχου επικίνδυνων κτιρίων, άρσεων επικινδυνοτήτων, κατεδαφίσεων επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και εκτέλεσης επειγόντων δημοσίων έργων.

Είναι εύλογο ότι η επερχόμενη απεργιακή κινητοποίηση δεν στρέφεται κατά των πολιτών της Φθιώτιδας, της Πάτρας, του Πύργου, της Κοζάνης κλπ. και δεν υπονομεύει το κοινό συμφέρον, αντίθετα η αναστολή της λειτουργίας των Τ.Α.Σ. θα επιφέρει απρόβλεπτες συνέπειες στην ασφάλεια των πολιτών, αν αναλογιστεί κανείς ότι μια τέτοια ενέργεια εκτιμά λάθος το τεράστιο έργο που καλούνται να υλοποιήσουν οι δομές αποκατάστασης των πληγέντων, αγνοεί την έντονη σεισμικότητα σε πολλές περιοχές της χώρας, τη στιγμή μάλιστα που το έργο της καταγραφής των ζημιών από τον πρόσφατο σεισμό στη Φθιώτιδα δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς και το έργο της αποκατάστασης από σεισμούς, πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές στη Δυτική Ελλάδα,  στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο είναι σε εξέλιξη.

 Η αποκατάσταση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές είναι κρατική υπόθεση και οι υπηρεσίες πρέπει να μείνουν στο κράτος, προκειμένου να καλυφθεί γεωγραφικά η χώρα με μόνιμες δομές αποκατάστασης και δράσεις πρόληψης φυσικών καταστροφών, ώστε να λειτουργεί οργανωμένα ολόκληρος ο μηχανισμός αντιμετώπισης ανάλογων φαινομένων.

Στο σημείο αυτό, να τονίσουμε ότι οι υπάλληλοι των Τ.Α.Σ. είναι διατεθειμένοι να εργαστούν για την καταγραφή των ζημιών του σεισμού στη Φθιώτιδα και στην Αιανή Κοζάνης, καθώς και για τις αποζημιώσεις των πολιτών που είχαν πληγεί από τον σεισμό του 2008 στη Δυτική Ελλάδα (Πάτρα, Πύργος, κλπ) χωρίς υπερωριακή αποζημίωση, προκειμένου να καλυφθεί το κενό εργασίας λόγω της συμμετοχής τους στην Απεργία.




Τo Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας