Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Συγχαρητήρια Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, στους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων

Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να συγχαρώ τους νέους και τις νέες του τόπου μας που εξασφάλισαν με κόπο και αγώνα τη συνέχεια στη μορφωτική τους ανέλιξη με την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές τους και στη σταδιοδρομία τους.  

Σε μια περίοδο που η ανθρωπιστική κρίση στη χώρα μας βαθαίνει και το εκπαιδευτικό σύστημα απαξιώνεται από την κυβέρνηση και την τρόικα, η επιτυχία των μαθητών να συνεχίσουν τη μορφωτική τους ανέλιξη γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Την ίδια ώρα, ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας, που από ώρα σε ώρα καταθέτει στη βουλή νομοσχέδιο για την εκπαίδευση, όχι μόνο δε σκοπεύει να μειώσει τον εξεταστικό Γολγοθά των μαθητών, αλλά αντίθετα μετασχηματίζει το Γενικό Λύκειο σε ένα ανταγωνιστικό, βαθμοθηρικό άρα ακόμα πιο ταξικό σχολείο με συνεχείς εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα και στις τρεις τάξεις του. Έτσι, οι εκπαιδευτικές ανισότητες, που ήδη χαρακτηρίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, θα οξυνθούν, ενώ  οι οικογενειακές δαπάνες για φροντιστήρια θα διογκωθούν και η χρονική διάρκεια φοίτησης των μαθητών θα επιμηκυνθεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραθέτει  στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της  κυβέρνησης ένα σχολείο που θα χωράει όλη την αναγκαία γνώση και όλους τους μαθητές και προτείνει:
    12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους,
    Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και  μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,
    Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Για την κυβέρνηση της Αριστεράς η διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (και η εργασιακή αποκατάσταση) για όσους το επιθυμούν αποτελεί εφικτό και αναγκαίο κοινωνικό στόχο στο πλαίσιο μιας κοινωνίας δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας