Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Κοζάνης: Ξεκίνησε η διαβούλευση για το Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης ανάπτυξης της υπαίθρου

Ξεκίνησε η διαδικασία των ημερίδων ενημέρωσης-διαβούλευσης για το Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη της υπαίθρου (Τ.Ο.Σ.Δ.Α), που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, στο πλαίσιο της στήριξης του πρωτογενή τομέα.

Έχοντας ως στόχο την προετοιμασία για τις νέες αρμοδιότητες που θα αναλάβουν οι υπηρεσίες του, ο Δήμος Κοζάνης επιδιώκει να συνδιαμορφώσει με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους φορείς του αγροτικού κόσμου, το Τοπικό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την ανάπτυξη της υπαίθρου. Η έναρξη αυτού του διαλόγου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της την Τετάρτης, στο Αμφιθέατρο του Κοινοτικού Καταστήματος Ποντοκώμης, όπου οι πολίτες κατέθεσαν τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς τους.

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «Βρισκόμαστε σε μία ιδιαίτερη στιγμή για τον πρωτογενή τομέα. Αφενός, είναι πλέον ορατή η στροφή των πολιτών, των αγροτών, των παραγωγών στον πρωτογενή τομέα, ενώ ταυτόχρονα η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 01.01.2013, παρατάθηκε για 2 έτη. Με αυτή την έννοια, βρισκόμαστε στο κατάλληλο σημείο να ξεκινήσουμε και να ολοκληρώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό, που αφορά τον πρωτογενή τομέα και θα αποτελεί τον οδικό χάρτη του Δήμου για την επόμενη προγραμματική περίοδο».
Αξίζει να σημειωθεί πως η διαδικασία των διαβουλεύσεων θα κορυφωθεί τον επόμενο μήνα, με την διοργάνωση συνεδρίου από τον Δήμο για τον πρωτογενή τομέα. 
Δείτε το βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας