Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Οι άγαμες θυγατέρες και οι ανύπαντροι γιοι…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, «Πρωινός Λόγος», 30/10/2013 
Η είδηση ήταν από τις πλέον ενδιαφέρουσες της χθεσινής ημέρας: Το ζήτημα, λοιπόν, των συντάξεων στις… άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου έχει απασχολήσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την άποψη της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, καθώς έχει ζητήσει ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ενήλικοι άγαμοι άρρενες. Οι αναφορές της Κομισιόν αποκαλύφθηκαν σε σειρά έγγραφων απαντήσεων που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερωτήσεις βουλευτών για τις περικοπές στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.
Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, «από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τεθεί θέμα και έχει ζητηθεί ενημέρωση για ποιους λόγους δεν θεμελιώνουν αντίστοιχα συνταξιοδοτικά δικαιώματα με τις άγαμες θυγατέρες, ενήλικοι άγαμοι άρρενες»!!!
Και, προσέξτε: Ο κ. Σταϊκούρας, επιπλέον, επισημαίνει στους βουλευτές ότι «εάν δεν στοιχειοθετηθεί επαρκής τεκμηρίωση, η χώρα κινδυνεύει με παραπομπή σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, λόγω παραβίασης των διατάξεων της Οδηγίας 2006/54/ΕΚ, περί εφαρμογής της Αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών». Κοινώς, λένε στην Κομισιόν πως εφόσον δίνουμε ακόμη σύνταξη στις… άγαμες θυγατέρες, θα πρέπει αντίστοιχα να δίνουμε και στους άγαμους…γιους θανόντων του Δημοσίου! Και δεν έχουν και άδικο, καθώς επικαλούνται μια σειρά Νόμων και Συμφωνιών που έχει υπογράψει, φυσικά, και η χώρα μας!
Κα άντε τώρα να εξηγήσει ο κύριος Σταϊκούρας στους «κουτόφραγκους» ευρωπαίους τα πώς και τα γιατί! Και, φυσικά, ελπίζει και ο ίδιος πως δεν θα…στραβώσει η όλη ιστορία και δεν θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε και για τους…άγαμους άρρενες, καθώς δεν υπάρχει….δεκάρα τσακιστή! Και κάτι ακόμη: Αντί επιλόγου, αντιγράφουμε από σχόλιο αναγνώστη σε ένα από τα μεγάλα ειδησεογραφικά site της χώρας: «Μήπως να καταργηθεί ο σουρεαλιστικός αυτός νόμος ο οποίος προέβλεπε σύνταξη στις άγαμες κόρες που δεν υπήρχε πουθενά αλλού. Τώρα προσβάλλοντα και οι άγαμες κόρες τόσα χρόνια που ο νόμος τις αντιμετώπιζε σαν άτομα με ειδικές ανάγκες εφόρου ζωής δεν προσβάλλονταν. Είναι δυνατόν να πληρώνει το κράτος σύνταξη σε κάποιαν και παράλληλα αυτή να μπορεί να δουλεύει; Επιτέλους να πάρουν μία λογική απόφαση». Αλλά στην Ελλάδα σπάνια συναντά κανείς λογικές αποφάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας