Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οφειλόμενοι έπαινοι από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού

του παπαδάσκαλου Κωνσταντίνου Ι. Κώστα
Μέσα στο ετήσιο εορταστικό πλαίσιο της 50χρονης (1963-2013) λειτουργίας του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω Βελβεντού, ο Ιερός Ναός στη Θεία Λειτουργία (27-10-2013) και μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος, απένειμε οφειλετικά επαίνους:  

Στους χορούς των γυναικών (δεξιό και αριστερό) της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής, που ψάλλουν τα εγκώμια στο Χριστό και στη λιτάνευση του Επιταφίου.


Στις γυναίκες της Κουζίνας και του Αρχονταρικιού, που ετοιμάζουν όλα τα εδέσματα, κεράσματα, φαγητά και σερβίρισμα στις ιερές πανηγύρεις του Ναού και που τα προσφέρουν με περίσσια αγάπης και απλότητα σε όλους.  

Στους μουσικούς, ηχολήπτες και τεχνίτες, για το ενδιαφέρον τους στις εκδηλώσεις πολιτισμού και στην υλικοτεχνική συντήρηση του Ναού.

Στους συνεταιρισμούς υλοτόμων της Αγίας Κυριακής (Σκούλιαρης) και του Παλαιογρατσάνου για την ανταπόκρισή τους σε εργασίες του Ιερού Ναού.

Στους κατ’ έτος μεταφορείς (μήνα Ιούλιο) του ιερού λειψάνου του Αγίου, από το Μοναστήρι του στον Όλυμπο, στο Ναό του στο Βελβεντό και από τον Ιερό Ναό του, στο Μοναστήρι του στον Όλυμπο (μήνα Αύγουστο).

Στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) παράρτημα Κοζάνης με μέλη της από το Βελβεντό, για το σφριγηλό παράδειγμα εθελοντισμού στις δραστηριότητες του Ιερού Ναού και στις ανάγκες του ενδεούς, πάσχοντος και κινδυνεύοντος συνανθρώπου.    

Όλα τα ονόματα:
Χορωδία γυναικών της Μεγάλης Παρασκευής: Δήμητρα Κίτση-Βαλωμά (χοράρχης δεξιού χορού), Αικατερίνη Παπαγόρα (χοράρχης αριστερού χορού), Αθανασία Κώστα πρεσβυτέρα, Θεοδώρα Κακούλη, Ανθούλα Παπαγόρα, Ιωάννα Μύρου, Θεοδώρα Δελνιώτη, Βασιλική Αγοράτσιου, Βασιλική Στεφάνου, Ιουλία Παπαγόρα, Μαρία Γ. Στεργιοπούλου, Άννα Λιάλιου, Βαΐτσα Λιάλιου, Άννα Γεωργάκη, Ελένη Καρασίμου, Σταματία Σεραφείμ, Ευθυμία Στεφανοπούλου, Μαρία Ζήνωνος Παπαδημητρίου, Ελένη Κρομμύδα, Δήμητρα Γκέκα, Παρθένα Κωστοπούλου, Αικατερίνη Νικοπούλου, Σοφία Αντωνίου, Κωνσταντίνα Κανταρτζή, Μαρίτσα Στεργιοπούλου, Ολυμπία Δολδούρα, Χαρούλα Ματοπούλου, Βαρβάρα Στεργιοπούλου, Άρτεμις Τσακνάκη, Θεοδώρα Ποζίδου, Ευαγγελία Μπούτιου, Αναστασία Παπαγόρα.

Γυναίκες της Κουζίνας και Αρχοντάρισσες: Αθανασία Κώστα πρεσβυτέρα, Άννα Κρομμύδα, Όλγα Τζινίκου, Ανθούλα Παπαγόρα, Αικατερίνη Μύρου, Θεοδώρα Κακούλη, Θεοδώρα Δελνιώτη, Ευθυμία Στεφανοπούλου, Ελένη Καρασίμου, Σταματία Σεραφείμ, Άννα Παπαδημητρίου, Άννα Λιάλιου, Βαΐτσα Λιάλιου, Αλέκα Τζινίκου, Ελισάβετ Τζινίκου, Ουρανία Στεφάνου, Άννα Στεφάνου, Ελένη Κρομμύδα, Χριστίνα Κρομμύδα, Ελένη N. Στεργιοπούλου.

Μουσικοί, ηχολήπτες, τεχνίτες και κηπουροί: Γιάννης Μπαλάνης και Μανώλης Κόζανας ηλεκτρολόγοι, Μίλτος Τσιτσιμίκλης μουσικός και ηχολήπτης, Περικλής Παπαγεωργίου, Μιχάλης Μπικάκης, Θωμάς Ντογκάνα, Δημήτριος Χόντας, Γεώργιος Κωστόπουλος, Δημήτριος Παπάζογλου, Δημήτριος Κολοβός ελαιοχρωματιστές, Γεώργιος Παπαγόρας σοφατζής-οικοδόμος, Γιάννης Δ. Ζανδές, Γεώργιος Ν. Στεργιόπουλος, Αργύρης Στ. Τέτος, Θανάσης Κουτσιούκης, Δημήτρης Κωστόπουλος, Χρήστος-Άγγελος Παπαγόρας, Νίκος Τσιαπανίκας, Δημήτρης Μπικάκης, Γιώργος Αντωνίου κηπουροί, Μανώλης Γκατζάλας υδραυλικός, Μανώλης Τσιαπανίκας,  Χρήστος Κωστόπουλος και Νίκος Δ. Κανταρντζής σιδηροκατασκευαστές.

Μεταφορείς ιερού λειψάνου: Δημήτρης Ζέρβας, Γεώργιος Χρ. Ευαγγέλου, Λάμπρος Κουτσιούκης, Μενέλαος Μακρυγιάννης, Γεώργιος Αθ. Ράπτης, Κωνσταντίνος Αγοράτσιος, Γεώργιος Δελνιώτης και Βασίλειος Κόκκας, Γιάννης Παπαγόρας, Γεώργιος Κουτλιάμπας, Νεκτάριος Χατζητσόλης, Άννα Σκούμπα,  Κώστας Γκουντούλας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), Δημήτριος Βάσσος, Σπυρίδων Κουτλιάμπας, Ευθύμιος Ταΐρης, Γιάννης Σόκουτης, Χρήστος Ι. Παπαγόρας, Χαρίσιος και Δημήτριος Κουλιούφας.

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης_(ΕΟΔ) - παράρτημα Κοζάνης: Χρήστος Αγοράτσιος, Γεώργιος Πίσπας.

Συγχαίρουμε τη Μαρία Κουτσιούκη (φοιτήτρια) τη Γεωργία Λιάλιου (μαθήτρια Λυκείου) και τη Βασιλική Μινάι (μαθήτρια Γυμνασίου) για τη συνεργασία τους στην εκδήλωση.

Ο Ιερός Ναός τιμά όλα τα διακονήματα (μουσικής και χειρωνακτικής χρείας, πνευματικά και υλικά) μέσα και γύρω από τον Ιερό Ναό, εξαιτίας των οποίων (χάρη στη σύνθεσή τους) καθίσταται δυνατή και απρόσκοπτη η λειτουργικότητα του Ιερού Ναού, ως παράδειγμα συμβατής ενότητας για μια κοινωνία ανοιχτών λαϊκών συνεργασιών με σεβασμό όλων των εργασιών (των προσώπων και των κοινωνιών, χωρίς καιάδες) ως ισότιμες οντότητες για την ολοκληρωμένη υγεία του κοινωνικού σώματος.  

Το επικρατούν σύστημα αξιολόγησης των εργασιών (προσώπων και κοινωνιών) θεωρεί ποιοτικά κατώτερα κάποια από τα παραπάνω και τα αντιμετωπίζει ανάλογα. Πρόκειται για μια αντίληψη που δικαιώνει την ταξική κοινωνία με όλες τις προεκτάσεις και τις ολέθριες συνέπειες για το σύνολο των λαών από το λεγόμενο ‘’καπιταλισμό της καταστροφής’’.

Οι Ιεροί Ναοί με τα τελούμενα εν αυτοίς είναι τα ζωντανά κύτταρα μέσα στα οποία συναντώνται οι άνθρωποι, οι εργασίες και οι κοινωνίες τους, προσβλέποντας ο ένας στον άλλο (ο άνθρωπος στο συνάνθρωπο) και η μια κοινωνία στην άλλη, αποβάλλοντας την οίηση, τον αυτοθαυμασμό, την καχυποψία και τις επηρμένες απορρίψεις, όσων που τα τροφοδοτούν.

Εμπιστοσύνη και τόλμη στη φιλαδελφία τοπικών και εθνικών κοινωνιών  (που υπονομεύονται - δυστυχώς - από την ηττοπάθεια, την εσωστρέφεια, την καλλιεργούμενη εχθρότητα και το συλλογικό ναρκισσισμό) είναι το ζητούμενο. Να προχωρήσουμε στην υπέρβασή τους.

Εμπιστοσύνη και τόλμη, που τις εμπνέει και τις ενισχύει η επίκληση του ονόματος και της παρουσίας μέσα μας και ανάμεσά μας του Κυρίου Ιησού Χριστού.  
π. Κωνσταντίνος Ι. Κώστας, παπαδάσκαλος_27-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας