Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση της Δημοτική Κίνηση με τους εργαζομένους και την Διοίκηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης

Μετά από συνάντηση της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» με αντιπροσωπεία εργαζομένων και τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης κ. Κυτίδη Κ., διαπιστώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στον βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό καθώς και στο ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ παραμένουν απλήρωτοι για 5 μήνες ενώ οι εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» για 9 μήνες (από την αρχή του έτους).

Μέσα σε ένα κλίμα γενικής συρρίκνωσης και αποδόμησης του κοινωνικού κράτους, οι εναπομείνασες δομές κοινωνικής πρόνοιας, που λειτουργούν ως δίχτυ προστασίας και υποστήριξης για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, δέχονται τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα πλήγματα των κυβερνητικών επιλογών.  
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για να συνεχίσουν το έργο τους σε δύσκολες συνθήκες χωρίς να αναγνωρίζεται η προσφορά τους από την Πολιτεία.
 Το πρόβλημα εντείνεται λόγω της υποχρηματοδότησης των Δήμων, οι οποίοι είναι και οι φορείς υλοποίησης κάποιων εκ των προγραμμάτων αυτών  καθώς και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μέσω ΕΣΠΑ (βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ - ΜΕΑ). Επίσης αποτελεί παράδοξο γεγονός το ότι οι συγκεκριμένες Επιχειρήσεις, ενώ δεν λαμβάνουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση από το κράτος είναι υποχρεωμένες να αποπληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές, μηνιαίως, ώστε να μην επιβαρύνονται με εκπρόθεσμες προσαυξήσεις και να παραμένουν ενήμερες για να εξασφαλίζουν το δικαίωμα χρηματοδότησης.
Μαύρη τρύπα και έντονο προβληματισμό στο ήδη υπάρχον βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον αποτελεί το γεγονός ότι μέρος της καθυστερούμενης χρηματοδότησης προορίζεται για την αποπληρωμή οφειλών παλαιών ρυθμίσεων των προ-Καλλικράτη Δημοτικών Επιχειρήσεων που συγχωνεύτηκαν στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Κοζάνης.
Για όλα τα παραπάνω διεκδικούμε από την κυβέρνηση την άμεση επίλυση όλων των προβλημάτων λειτουργίας των κοινωνικών δομών και ζητάμε από τον Δήμαρχο να αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, ώστε οι υπάλληλοι των κοινωνικών δομών να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας