Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Economist: Η Ευρώπη πάσχει από έλλειμμα δημοκρατίας...

Εφιαλτική δημοκρατία χαρακτηρίζει τη δημοκρατία που διέπει την Ευρώπη ο Economist, βάλλοντας κατά των αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών και παρακολουθώντας στενά τις...
πολιτικές εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Μάλιστα, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ένωση υβριδική, ημι-διεθνής και ημι-ομοσπονδιακή.


Όπως υποστηρίζει ο Economist, η Ευρώπη έχει ήδη ξεκινήσει έναν ανηλεή αγώνα κατά των Ευρωσκεπτικιστών, σε μια προσπάθεια να καλύψει το τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας που την χαρακτηρίζει.

Όπως τονίζει στη συνέχεια το περιοδικό, δεν υπήρχαν, δεν υπάρχουν και δεν θα υπάρξουν καθαρές λύσεις στο αίνιγμα της δημοκρατίας.

Τι πρέπει να κάνουν υπό το πρίσμα αυτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες; Να εντείνουν τη μάχη κατά των Ευρωσκεπτικιστών με πράξεις και ουσία, όχι με λόγια. Ο κανόνας για όλα φταίει η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εκλείψει. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να υπερασπιστούν τα οφέλη της ενοποίησης και αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της Ευρωζώνης. Να εξηγήσουν την ανάγκη και σπουδαιότητα που αποκτά η έννοια μεταρρυθμίσεις.

Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, συνεχίζει η Economist, τείνει να καταστήσει χρόνιες τις πολιτικές παθογένειες και αδυναμίες της Ευρώπης. Αυτό γίνεται αντιληπτό κυρίως στην Ευρωζώνη, όπου οι Βρυξέλλες έχουν εισχωρήσει βαθιά στην οικονομική, πολιτική και κοινωνική ζωή των κρατών μελών, έχοντας λόγο για όλους και για όλα!

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι μια χώρα, ούτε η Κομισιόν είναι μια κυβέρνηση... αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους», υποστηρίζει ρητά και κατηγορηματικά το περιοδικό, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες Ευρωεκλογές του Μαϊου του 2014...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας