Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Οι «ναρκαλιευτές» της αρπαχτής

Του Στέφανου Πράσσου
Ενώ φαγώθηκαν τεσσεράμισι εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δηλαδή από τους Έλληνες φορολογούμενους, ο κύριος Λεούδης μάλλον συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και να είναι διορισμένος σε κάποια άλλη, δημόσια θέση, προσφέροντας προφανώς τις «πολύτιμες υπηρεσίες» του στον Ελληνικό λαό και ο κύριος Δακής, ο οποίος εκλέχτηκε πρόσφατα στην Κεντρική  Επιτροπή της ΝΔ, ολιγωρεί τέσσερα χρόνια τώρα, πιθανά επειδή ο κ. Λεούδης είναι ομοϊδεάτης του ως στέλεχος της ΝΔ και ως γνωστόν κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει!
Ξανάρχεται στο φως της επικαιρότητας (λόγω συνάφειας με τα σκάνδαλα των ΜΚΟ) η υπόθεση χρηματοδότησης από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ιδιωτικής εταιρείας για δήθεν περισυλλογή ναρκών στο Γράμμο και στην ευρύτερη περιοχή.
Η υπόθεση αυτή εξελίχτηκε το 2007 όταν ο τότε διορισμένος Γ.Γ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στέλεχος της ΝΔ κ. Ανδρέας Λεούδης «ανησύχησε» για το ενδεχόμενο να έχουν μείνει νάρκες στο Γράμμο και «ενδιαφέρθηκε» να τις περισυλλέξει μέσω κάποιας γνωστής του εταιρείας που είχε ως φαίνεται «μεγάλη εμπειρία» και «ουσιαστική γνώση του αντικειμένου».  Αυτό το “εργο” με τίτλο «ψηφιακή καταγραφή και πιλοτική εφαρμογή αποναρκοθέτησης παλαιών ναρκοπεδίων» εντάχθηκε στο Γ΄ΚΠΣ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας (ΕΠ ΚτΠ)  αλλά δε πληρώθηκε ποτέ από εκεί αλλά από τα χρήματα του φορολογούμενου (γνωστού υποζυγίου και ακούραστου χαμάλη που πληρώνει τα πάντα) γιατί ο  στρατός που είναι αρμόδιος για τις αποναρκοθετήσεις δεν έδωσε το απαραίτητο πιστοποιητικό (και πολύ σωστά αφού δεν έκαναν τίποτα) και το πόρισμα του ΣΔΟΕ ανέδειξε μετά από έλεγχο, ότι «το έργο δεν έγινε ποτέ και τα χρήματα διοχετεύτηκαν σε άλλες δραστηριότητες».
Γι αυτούς τους λόγους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενέκρινε «το έργο» και τελικά  η «αποναρκοθέτηση μαϊμού» πληρώθηκε από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τα ποσά αφαιρέθηκαν από τον προϋπολογισμό έργων τα οποία θα γινόταν στην Περιφέρεια αφού όπως απαντάει το αρμόδιο υπουργείο στις κυρίες Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Ραχήλ Μακρή βουλευτές των ΑΝΕΛ που έκαναν σχετική ερώτηση στη βουλή: Τα λεφτά πληρώθηκαν από την επιχορήγηση του Υπουργείου προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και δε ζητήθηκαν ούτε πρόκειται ποτέ να ζητηθούν από τον ανάδοχο αφού «δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία»!!!! 
Την υπόθεση έφερε στη δικαιοσύνη ο αντικαταστάτης του κ. Λεούδη και τελευταίος διορισμένος Γ.Γ της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κίρκος καταγγέλλοντας και διευθυντικά στελέχη της περιφέρειας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το πόρισμα της  ΕΔΕ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σκάνδαλο αφού ξοδεύτηκαν μόνο 380.000 και τα τέσσερα εκατομμύρια κατέληξαν στον ανάδοχο για ένα έργο ανύπαρκτο. Η ΕΔΕ καταλογίζει ακόμα ευθύνες σε διευθυντικά στελέχη της περιφέρειας οι οποίοι όχι μόνο παραμένουν στις θέσεις του αλλά αναβαθμίστηκαν κιόλας, όταν αυτό το καθεστώς  τιμωρεί με διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους και μόνο με μια ανώνυμη καταγγελία και πρέπει μετά οι άνθρωποι αυτοί να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες για να επανέλθουν στην υπηρεσία τους. Ο κ. Κίρκος προσέφυγε στον εισαγγελέα εφετών της Κοζάνης στις 10/9/2010 αλλά όπως απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης στις βουλευτές των ΑΝΕΛ ακόμα δεν τέλειωσε η προκαταρκτική εξέταση. Τρεισήμισι χρόνια τώρα, για την ακρίβεια.
Απαίτηση του λαού της Περιοχής μας είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και τα λεφτά να επιστρέψουν στα ταμεία της περιφέρειας για να γίνουν έργα που έχει ανάγκη ο λαός μας και η Περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας