Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αναψε Κοζανίτικος φανός στο Μόναχο

του Σωκράτη Μουτίδη από το ΧΡΟΝΟ
Οι παραδόσεις και τα έθιμα των Κοζανιτών καλά κρατούν, όπου κι αν οι Κοζανίτες βρίσκονται. Οι Κοζανίτες του Μονάχου διασκέδασαν με την ψυχή τους στο άναμμα του φανού τους στο Μόναχο, σε μια γιορτή που διοργάνωσε η Ενωση Κοζανιτών Μονάχου, όπως κάθε χρόνο.
«Λείπω αρκετά χρόνια από την Κοζάνη, αλλά τα τραγούδια τα λέμε όπως οι παππούδες μας» λέει ο Θεόδωρος Σιακαβάρας, ευχόμενος σε όλους «Καλή Αποκριά».

Τα μέλη της ένωσης έστησαν το φανό και χόρεψαν, ενώ οι άνδρες χορευτές φορώντας την παραδοσιακή στολή τραγούδησαν τα σκωπτικά τραγούδια με το κρασί να ρέει άφθονο.
«Αμετανόητοι Κοζανίτες στήσαμε το σύλλογο εδώ στο Μόναχο και φέρνουμε κάθε χρόνο εδώ την Αποκριά με τα γιαπράκια, με τους κεφτέδες και τα κιχιά και μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα της Κοζάνης εδώ στη Γερμανία» δηλώνει ο Δημήτρης Στύλας, μέλος του συλλόγου.
«Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε το φανό μας, ένα έθιμο που έχουμε πάρει από τους παλαιότερους και το συνεχίζουμε για να μάθουμε σε όλους πως γιορτάζουμε την Αποκριά στην Κοζάνη» τονίζει η πρόεδρος της Ένωσης Αναστασία Τσενεκλίδου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας