Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Π. Κουκουλόπουλος: «Να αλλάξουμε τις πολιτικές στην Ευρώπη υπέρ των νέων».

Να αλλάξουμε τις πολιτικές που ασκούνται σήμερα στην Ευρώπη και να τις στρέψουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των νέων, με κυριότερο αυτό της ανεργίας. Αυτό τόνισε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος στο χαιρετισμό που απέστειλε προς τους διοργανωτές του συνεδρίου «Ανεργία των Νέων: Βελτιώνοντας το Παρόν, Διασφαλίζοντας το Μέλλον», που διεξήχθη το Σάββατο 22/2 στην Κοζάνη, με διοργανωτές το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα και το Δήμο.
Ο κ. Κουκουλόπουλος, ο οποίος λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων το πρωί του Σαββάτου βρισκόταν στην Αθήνα, στο χαιρετισμό του επεσήμανε και τα εξής:
          «Θεωρώ την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτού του συνεδρίου πολύ σημαντική καθώς έρχεται λίγες μόνο μέρες πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου και είναι απ΄ αυτές που χρειαζόμαστε σήμερα σε όλη την Ευρώπη, προκειμένου να μετακινήσουμε, επιτέλους, το ενδιαφέρον απ΄ τις ασκούμενες πολιτικές, που πολλές είναι και αδιέξοδες και ανεδαφικές, και να τις στρέψουμε προς το βασικό πρόβλημα ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικογένειας. Της ανεργίας, και συνακόλουθα του μέλλοντος, των νέων μας.
            Είναι κοινός τόπος πως οι νέες γενιές, όχι μόνο στην πατρίδα μας λόγω της πολύχρονης και μεγάλης κρίσης, αλλά σε όλη την Ευρώπη, αντιμετωπίζουν ταυτόσημα, περίπου, προβλήματα και έχουν πολλά αναπάντητα προς το παρόν ερωτήματα για το μέλλον τους. Μακάρι, λοιπόν, συνέδρια σαν αυτό να δώσουν απαντήσεις και να συνεισφέρουν και στην προσπάθεια που γίνεται διαρκώς από ορισμένες πολιτικές δυνάμεις, όπως είναι και το ΠΑΣΟΚ, με στόχο να διαμορφώσουμε ρεαλιστικές και απόλυτα εφαρμόσιμες προτάσεις, που θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τους νέους της πατρίδας μας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
            Κλείνοντας, θεωρώ πως το σημερινό συνέδριο είναι σημαντικό και για έναν άλλο λόγο. Φέρνει πιο κοντά στους πολίτες τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο την αξία και τη σημασία του κορυφαίου θεσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
          Αυτή ακριβώς η ανάγκη και η προτεραιότητα, του να έρθουν οι πολίτες πιο κοντά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είναι που μας οδήγησε στο να πάρουμε πρόσφατα την απόφαση της εισαγωγής του σταυρού προτίμησης στις ευρωεκλογές, κάτι που πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας