Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ανακοίνωηση Υποψηφιότητας του Κωφίδη Θεόδωρου με το συνδυασμό "Ρεύμα Πολιτών Εορδαίας"

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Κατοικώ στην Πτολεμαΐδα και κατάγομαι από την Κρυόβρυση
Παντρεμένος Έχω ένα παιδί τον Γιώργο.
Είμαι πτυχιούχος ΤΕΙ Χημικός Πετρελαίου
Εργάστηκα στην ΔΕΗ Α.Ε. στον τομέα των Γεωτρήσεων

Πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Καβάλας τα έτη 1978 - 1980
 Για μια διετία μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας
Ενασχόληση με τους πολιτιστικούς συλλόγους της Εορδαίας και διετέλεσα  Γραμματέας  της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων  Ν. Κοζάνης.
Μέλος του Δ.Σ. της Κίνησης Ενεργών Πολιτών

Η ΕΟΡΔΑΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ
Σ’αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τις ζωές μας, για  να επικρατήσει η ανασυγκρότηση έναντι της διάλυσης, η αλληλεγγύη έναντι του κοινωνικού κανιβαλισμού, η συμμετοχή και η δημοκρατία έναντι του αποκλεισμού.
Να νικήσει η ανθρωπιά, η αξιοπρέπεια, η δημιουργία, η ελπίδα,  η Δημοκρατία.
Η σημερινή οικονομική κρίση βαθαίνει και διευρύνεται, η  εξαθλίωση αγγίζει όλο και μεγαλύτερα τμήματα της Ελληνικής κοινωνίας και τελικά δεν αφήνει κανένα μας εκτός.
·         Η παροχή υπηρεσιών υγείας (νοσοκομεία, φάρμακα) συνεχώς μειώνεται κλείνουν κλινικές νοσοκομείων (μποδοσάκειο), αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα, με στόχο την ιδιωτικοποίηση της υγείας.
·         Στην παιδεία προωθούν σχολεία δυο  ταχυτήτων καταργώντας την δωρεάν μόρφωση για όλο τον λαό.
·         Η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού κατακερματίζεται και χαρίζεται στους δανειστές σε εξευτελιστική τιμή.  Η αληγή των εργασιακών σχέσεων λόγω ιδιωτικοποίησης και η παράλληλη μείωση των αμοιβών  σε συνδυασμό με συνεχή μείωση συντάξεων (μείωση ασφαλιστικών εισφορών), υπολογίζεται να μειώσει κατά το ήμισυ το εισόδημα των εργαζόμενων. Συνέπεια αυτού φτωχοποίηση των κατοίκων και αντίστοιχη μείωση του εμπορίου και νέα λουκέτα στην αγορά.
·         Εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης πχ τουριστική, αγροτική (ολοκλήρωση φραγμάτων) δεν υπάρχουν, το κυκλοφοριακό σύστημα αποτρέπει τον ξένο να μπει στην πόλη σε συνδυασμό με τον ανύπαρκτο σχεδιασμό ανάπτυξης οδήγησαν σε τέλμα.   ( Παρά το αξιόλογο επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει ο δήμος).
·         Η τηλεθέρμανση εργαλείο ανάπτυξης και οικονομικής ανακούφισης των πολιτών δεν αξιοποιείται. Η επέκταση της στα κοντινά  χωριά δεν προγραμματίστηκε, έμελε να έρθουν η εκλογές για να κάνουν μεγαλεπήβολες ανεφάρμοστες εξαγγελίες. Επέκταση σταδιακά της τηλεθέρμανσης στην υπόλοιπη  Εορδαία.
·         Η δημοτική περιουσία (ακίνητα, αγροί) αναξιοποίητα υπόκεινται στην φθορά του χρόνου και ερημώνουν.
·         Ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης (ΤΠΑ) δόθηκε, μετά από αγώνες 10 χρόνων, ως «αντάλλαγμα» για τη ρύπανση και αντικατάσταση της κατασπατάλησης του λιγνίτη με άλλες μορφές ανάπτυξης . Για το Ν. Κοζάνης το ποσό είναι περίπου  7 εκ  το χρόνο και μικρό μόνο μέρος του διατίθεται για τον σκοπό  αυτό. Το ερώτημα είναι πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν με τον τοπικό πόρο ανάπτυξης, ελάχιστες, (έγινε τσιμέντα- πλακάκια).  
Επανασχεδιασμός χρήσης του πόρου ανάπτυξης αποκλειστικά σε  έργα αντιρύπανσης και ανάπτυξης για την δημιουργία θέσεων εργασίας.
·         Η αδυναμία  σχεδιασμού από τον δήμο για την απορρόφηση των χωριών που μετεγκαταστούνται λόγω ΔΕΗ , υποβάθμισε ακόμη περισσότερο την θέση της πόλης στο οικονομικό γίγνεσθαι της Δυτικής Μακεδονίας.   
·         Οι ποικιλότητα των εθνικοτοπικών συλλόγων και πολιτισμών των κάτοικων της πόλης αποτελεί πλεονέκτημα της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Είναι αναγκαίο ένα δημοτικό σχέδιο-πρόγραμμα που θα αναδείξει τον καθένα πολιτισμό ξεχωριστά αλλά και την ενοποιημένη έκφραση του στην ολότητα και προβολή αυτής της έκφρασης σαν την πολιτιστική μας ταυτότητα, όχι μόνο τοπικά αλλά και πανελλαδικά.  Παράλληλα ενίσχυση των υποδομών (κινηματογράφος – θέατρο).                                    
·         Ο σεβασμός και η τιμή στους νεκρούς αποτελεί στοιχείο όλων των πολιτισμών της ανθρωπότητας και αξιακό σημείο αναφοράς όλων των θρησκειών.
Είναι άμεση ανάγκη η λειτουργία των νέων κοιμητηρίων. Αποτελεί δείγμα πολιτισμού.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή προσανατολισμένη στην πιστή εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων αποδέχτηκε δίχως ουσιαστική αντίσταση την εφαρμοζόμενη πολιτική αν και οι πολίτες της Πτολεμαΐδας με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις έδειξαν την αντίθεση του στην αποψίλωση της πόλης.
ΔΕΝ  περιμένουμε άλλο...τους  ΄άλλους ΄, διεκδικούμε αγωνιστικά με την δημοτική κίνηση  ΄ ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΄ την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας