Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το Παραμύθι της Νέράιδας και των εκλογών ... της Φανής Δεληγιαννίδου - Μαυρίδου

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μια καλή νεράιδα που με το μαγικό ραβδάκι της εκτελούσε κάθε επιθυμία των ανθρώπων .
Έστω λοιπόν  ότι αύριο έρχεται η καλή νεράιδα  του παραμυθιού και κρατώντας το μαγικό ραβδάκι της ζητά από τους πολίτες του δήμου Εορδαίας  να της πουν τι θα ήθελαν να αλλάξει στην πόλη μας.
Τι  νομίζετε ότι θα ζητούσαν?

Πεζοδρόμια, πάρκα, παιδικές χαρές, χώρους αναψυχής, υπονόμους, αποκομιδή σκουπιδιών και όλα όσα ήταν προτάγματα των δημοτικών σχηματισμών σε παλαιότερες εποχές?
Νομίζω ότι για όσους έχουν οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας η απάντηση είναι μία:
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Όχι μην βιαστείτε , δεν είναι σύνθημα βγαλμένο από τα παλιά , αλλά διεκδίκηση που πηγάζει από την σκληρή πραγματικότητα του σήμερα κάθε πολίτη.
Και εξηγώ το γιατί:
ΨΩΜΙ:
Ανεργία στα ύψη της τάξης του 30% γενικά και ειδικότερα στους νέους να αγγίζει το τρομακτικό ποσοστό του 60%. Και αυτή είναι η επίσημη μετρήσιμη ανεργία. Μια βόλτα στους δρόμους με τα εμπορικά καταστήματα της πόλης αρκεί για να καταλάβει κανείς, βλέποντας το ένα στα τρία μαγαζιά κλειστά, ότι τα νούμερα της ανεργίας είναι πλαστά.  Αποτέλεσμα να λείπουν ακόμα και τα απαραίτητα (ψωμί – γάλα) από ολοένα και περισσότερα σπίτια συνδημοτών μας. Αν κάποιος , έτσι από περιέργεια, ζητήσει  να μάθει πόσες οικογένειες λαμβάνουν το πακέτο αλληλεγγύης είτε από την Ομάδα Αλληλεγγύης, είτε από τον σύλλογο «Καλό Σαμαρείτη», είτε από απλούς ανθρώπους που μοιράζουν την μπουκιά στα δυό προκειμένου να δώσουν έστω ένα κομμάτι ψωμί στον γείτονα, θα προσγειωθεί απότομα σε μια πολύ σκληρή πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα της πείνας!
ΠΑΙΔΕΙΑ:
Όταν μιλάμε για παιδεία όλοι στο μυαλό μας φέρνουμε τα σχολεία και τα βιβλία. Πράγματι τα σχολεία και τα βιβλία όπου και όταν υπάρχουν και λειτουργούν, παρέχουν ένα μεγάλο ποσοστό παιδείας. Υπάρχουν όμως? Πόσα σχολεία έκλεισαν λόγω συμψηφισμών? Και αυτά που υπάρχουν πώς λειτουργούν με τις τεράστιες ελλείψεις λόγω των απολύσεων ( τις ονόμασαν αρχικά διαθεσιμότητες) των καθηγητών?
Αυτό είναι η μία παράμετρος. Γιατί παιδεία θα πεί γνώση και η γνώση πηγάζει από πολίτες ενημερωμένους. Ποιοι παρέχουν την ενημέρωση στους πολίτες σήμερα? Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα μου πείτε. Ωραία ενημέρωση!! Καθοδηγούμενη από το κυρίαρχο σύστημα που προτιμά τους πολίτες άβουλα όντα χωρίς διεκδικήσεις και οράματα καρφωμένους στον καναπέ του σπιτιού τους.
Φυσικά το επίπεδο της παιδείας μιας κοινωνίας καθορίζεται από τον τρόπο που οργανώνει τις δομές της  όπως τον πολιτισμό, την υγεία, τις υπηρεσίες και γενικότερα την εξυπηρέτηση του πολίτη σε όλα τα επίπεδα.
Δομές τις οποίες άρπαξαν με βίαιο τρόπο και διέλυσαν την κοινωνία της πόλης μας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
Εδώ θα μιλήσουμε για θεσμούς όπου ο πολίτης μιας πόλης συνδιαμορφώνει το πλαίσιο λειτουργίας της πόλης του
-έχοντας λόγο σε κάθε τι που συμβαίνει σ΄αυτή
-παίρνοντας μέρος στις αποφάσεις
Και
-συμμετέχοντας σε κάθε διαδικασία υλοποίηση των.
Όλα τα παραπάνω είναι ανύπαρκτα στη δομή της σημερινής  δημοτικής αρχής.
Τρείς εβδομάδες έμειναν πριν τις εκλογές που θα αναδείξουν όχι μόνο ανθρώπους αλλά κυρίως προγράμματα. Τα οποία όχι μόνο θα πρέπει να ψηφίσουμε αλλά και να έχουμε την διάθεση αλλά και την δυνατότητα να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή της υλοποίησή τους.
Σε παλαιότερες εποχές λοιπόν που ήταν  αρκετό η δημοτική αρχή να ασχοληθεί μόνο με πεζοδρόμια και καθαριότητα (χωρίς να θέλω να υποστηρίξω πως  δεν έχουν και αυτά την αξία τους) θα ήταν αρκετό να ψηφίσουμε τον  θείο που κατεβαίνει με τον Χ συνδυασμό ή την φίλη που υποστηρίζει τον Ψ συνδυασμό ή –ακόμα χειρότερα- εκείνον που δεν ντρέπεται να μας τάξει ένα δίμηνο 4ωρης απασχόλησης για τον γιό ή την κόρη μας, χωρίς να ψάξουμε ιδιαίτερα τα προγράμματα των διάφορων συνδυασμών αφού κατά βάση θα είναι ίδια.
Σήμερα όμως τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.
Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή και πιο απαιτητική.
Σήμερα, αν ψάξει κανείς, θα δει πως τα προγράμματα των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο του πολίτη δεν είναι όλα ίδια.
Υπάρχει ένα πρόγραμμα , αυτό του «ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» το οποίο ασχολείται εκτός από όλα τα άλλα , τα απλά και τα εύκολα, και με τα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα της σημερινής πραγματικότητας.
Αυτά για τα οποία δεν χρειάζεται απλά και μόνο η καλή πρόθεση αλλά και η βούληση και η δυνατότητα του να έρθεις σε αντιπαράθεση αλλά και σε ρήξη με το υπάρχον κυρίαρχο σύστημα και δόγμα.
Υπάρχει το πρόγραμμα, υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό –ικανοί και αξιόλογοι υποψήφιοι σύμβουλοι- υπάρχει και ο αξιολογότατος υποψήφιος δήμαρχος που ως συντονιστής και όχι  ως ηγέτης, ζητούν την δυνατότητα, που δεν είναι άλλη από την λαϊκή ετυμηγορία, να υπηρετήσουν εσάς που θα τους ψηφίσετε αλλά και το όνειρό τους για μια Εορδαία αντάξια της ιστορίας και των κατοίκων της.
Αν λοιπόν αύριο έρθει η καλή νεράΙδα με το μαγικό ραβδάκι της, όλοι μαζί ας μην φοβηθούμε τους κύκλωπες, ας μην παρασυρθούμε από τις σειρήνες και ας της ζητήσουμε να έρθει και αυτή μαζί μας στο όμορφο ταξίδι του αγώνα και της διεκδίκησης που ξεκινάμε.
Γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι νεράιδες είναι μόνο στα παραμύθια και ότι δεν υπάρχουν σωτήρες παρά μόνο μέσα μας.
Νεράιδα είναι η θέλησή μας για ένα καλύτερο αύριο και η δύναμη του μαγικού ραβδιού της δεν είναι άλλη από την συμμετοχή μας στα κοινά.
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ – ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΦΑΝΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ :
«ΡΕΥΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας