Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

2004-2014, ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ. AΣ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΕΝΑΣ (ΠΥΡΟΠΑΘΗΣ) ΑΙΑΝΙΩΤΗΣ

Τιμή και για τα δέκα χρόνια και για την ονομαστική του εορτή που κοντοζυγώνει,συνυπογράφοντας την επιστολή του αρχιμανδρίτη και θεολόγου  κ.κ. Τίτου Ζήση που εγράφη για την εορτή του μητροπολίτου μας το 2004 κατά τον ερχομό του στην Κοζάνη!!!Ας την αναγνώσουμε άπαντες και όπως και ο συγγραφέας,ας αναφωνήσουμε και εμείς ως « υιοί της απειθείας» :ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ,ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ
Γράφει ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Θεολόγος,πατήρ Τίτος Ζήσης,κληρικός Ι.Μ.Σερβίων και Κοζάνης. εφ.«Ο ΧΡΟΝΟΣ», ΙΟΥΝΙΟΣ 2004.
            Παράδοξα σήμερα,είδον τα έθνη πάντα στην πόλη της Κοζάνης,όταν ο Επίσκοπος Παύλος κατήλθε πυρφόρος και αστράπτων,καθώς οι θεηγόροι Κοζανίτες έλεγον: «ΑΞΙΟΣ!!ΑΞΙΟΣ!!Και ο ήχος ξαπλώθηκε σ΄ολη την Κοζάνη.Κατανοών ο λαός,Σεβασμιότατε,την έλευσήν σας ανεβόα: «Σώσον πάντας ημάς,Σώσον ταις πρεσβείες σου».Οι πνευματορρήτορες,οι ιερείς σου,άγιε Δέσποτα,σκόρπισαν το ΑΞΙΟΣ στα πέρατα της γης.Και έγινε δόγμα,έγινε πίστη,έγινε χαρά στ΄αυτιά των ακουόντων.
            ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ,ΧΡΙΣΤΟΜΙΜΗΤΕ ΠΑΤΕΡΑ.Σήμερα η χάρις του Αγίου Πνεύματος,ημάς συνήγαγε,και πάντες λέμε: «ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟΥ».Έτσι και εμείς τα παιδιά σου κρατώντας κλάδους λέμε: «Ζήτω,να ζήσεις».Χαίρε σφόδρα,πόλη Κοζάνη.Ιδού ο Επίσκοπός σου,έρχεται πράος,και σώζων,έρχεται ως παντελεήμων,ως αγαθός,ως πατέρας.
            Χαίρε και ευφραίνου,πόλη Κοζάνη,τέρπου και αγάλλου,η εκκλησία του Θεού.Ιδού γαρ ο Επίσκοπός σου,έρχεται με δικαιοσύνη,με αγάπη.Ευλογημένος να είσαι,ο έχων πλήθος οικτιρμών,ελέησον ημάς.Ήλθε ο Επίσκοπός μας σήμερα,στην πόλη της Κοζάνης,για να πληρώσει το ποθούμενο,να πληρώσει το κενό της καρδιάς μας.Μετά κλάδων νοητώς,κεκαθαρμένοι τας ψυχάς,ως τα παιδιά τον Επίσκοπο ΠΑΥΛΟ,ανευφημήσωμε πιστώς,μεγαλοφώνως,κραυγάζοντες τον Δεσπότη,Ευλογημένος να είσαι  άγιε Πατέρα,ο στην Μητρόπολιν ελθών,να σώσεις την Κοζάνη,από τις μεθοδείες του διαβόλου.
            Ψάλατε συμφώνως,οι λαοί και τα έθνη.Ο Επίσκοπος των Επισκόπων εγκαθίσταται ως δυνατός  στον θρόνον της Κοζάνης.Σήμερα ο αγαθός  Δεσπότης εισέρχεται,στην αγία πόλη καθήμενος επάνω στην αγάπη του ποιμνίου του.
            ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ,ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.Τον Δεσπότη,αδελφοί,αγαπήσωμεν,όπως οι φρόνιμες παρθένες,έτοιμοι να μπούμε στην Μητρόπολη,διότι ο Επίσκοπος είναι δώρο Θεού,και παρέχει σε όλους μας την άφθαρτη αγάπη του.
Όποιος είναι ευσεβής και φιλόθεος,ας απολαύσει της καλής ταύτης και λαμπρής πανήγυρης.Όποιος είναι δούλος ευγνώμων,ας εισέλθει χαρούμενος στην εορτή του Δεσπότου.Όποιος εισέλθει την πρώτην ώραν ή την ενδεκάτην ώρανμη φοβηθεί την βραδύτητα,διότι είναι φιλότιμος ο Δεσπότης,δέχεται τον τελευταίον,όπως δέχεται και τον πρώτον.Και τον ένα αγαπά και τον άλλο ελεεί.Κανείς να μη φύγει από τη χαρά του «πατέρα μας».Πλούσιοι και φτωχοί,όλοι μαζί χορέψτε.Εγκρατείς και ράθυμοι,την εορτήν τιμήσατε.Νηστεύσαντες και μη νηστεύσαντες,ευφρανθήτε σήμερα.Το τραπέζι του Επισκόπου είναι γεμάτο.Ο μόσχος πολύς,κανείς μην εξέλθει πεινασμένος.Πάντες απολαύσατε του συμποσίου του τραπεζιού.Πάντες απολαύσατε του συμποσίου του τραπεζιού.Πάντες απολαύσατε του πλούτου της χρηστότητος.Κανείς να μη θρηνεί.
            Χρόνια σας πολλά,Σεβασμιότατε,και οι Άγγελοι χαίρονται.Χρόνια σας πολλά,Σεβασμιότατε,και οι ιερείς σας και ο πιστός λαός της Κοζάνης αγάλλονται.Χρόνια σας πολλά,αγάπη της καρδιάς μας.



(Τα στοιχεία του Συντάκτη της επιστολής είναι στη διάθεση του blog)
 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

XA XA XA XA!!!!!!AΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΙΑΝΙΩΤΗ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το "ΠΥΡΟΠΑΘΗΣ ΑΙΑΝΙΩΤΗΣ" προφανώς παραπέμπει στα γνωστά γεγονότα του εμπρησμού του ναού στην Αιανή για τα οποία ο δεσπότης λένε ότι ούτε ίδρωσε τ΄αυτί του!!

Ανώνυμος είπε...

ο βυρωνας πολυδωρας εγραψε αυτη το ολο νοημα επιστολη?αρες μαρες κουκουναρες, πιασανε οι ζεστες!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τον αγγλικό πληθυντικό "σας" προς το Δεσπότη; Ο Χριστός μιλούσε στον ενικό!

Το Προφίλ μας