Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας», στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων – Βελβεντού την Τετάρτη 25 Ιουνίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι», στο πλαίσιο του Προγράμματος «DESUR». Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DESUR στοχεύει στην Ανάπτυξη Βιώσιμων Περιφερειών μέσω Υπεύθυνων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τον τρόπο που αυτή εφαρμόζεται, επηρεάζει και βελτιώνει την λειτουργία των επιχειρήσεων, και κατ’ επέκταση τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούνται.
Επιπλέον έγινε ενημέρωση για τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας κατά τα 2 χρόνια υλοποίησης του Προγράμματος DESUR.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος DESUR συνεργάστηκαν επιχειρήσεις και φορείς της Δυτικής Μακεδονίας, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις προσωπικού, συναντήσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι δράσεις τους για την βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά τους προς τις τοπικές κοινωνίες.
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι» ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις του, την σημασία των εθελοντικών οργανώσεων, αλλά και την έννοια του εθελοντισμού που πρέπει να προαχθεί προς όλους τους πολίτες και κυρίως προς τα παιδιά.
Ακολούθησε διαλογική παραγωγική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκόμενων για τον τρόπο που μπορούν οι τοπικές επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και για τα οφέλη που θα αποκομίσουν από την ενέργεια αυτή. Συζητήθηκαν ακόμη οι τρόποι που μπορούν οι επιχειρήσεις μέσω αυτών των αρχών να στηρίξουν και να βοηθήσουν εθελοντικές ομάδες και οργανισμούς της περιοχής, με άμεσα θετικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολίτες, επιχειρηματίες, φορείς, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης και ο νέος Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας