Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Γενική Συνέλευση ΣΕΕΝ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.ΕΝ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, 7:00 μ.μ
Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας 
Συνάδελφοι,
          Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας. Το κυνήγι μεγαλύτερου κέρδους για τους μετόχους της ΔΕΗ Α.Ε και τους επιχειρηματικούς ομίλους στον κλάδο της ηλεκτρικής ενέργειας θα σημάνει παραπέρα συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Παράλληλα η συγκυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα με ένταση της φοροληστείας, αλλαγές στο ασφαλιστικό με μειώσεις συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας, νέα εμπόδια στη μόρφωση και την πρόσβαση στην υγεία για τα εργατικά λαϊκά – νοικοκυριά κ.α.    
          Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν πάει άλλο.

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
          Το τελευταίο χρόνο είχαμε 5 θανατηφόρα (2 το τελευταίο μήνα) και πολλά παραλίγο θανατηφόρα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δραστηριότητας της ΔΕΗ Α.Ε, καθώς και πολλούς τραυματισμούς συναδέλφων πολλοί από τους οποίους δεν γίνονται γνωστοί. Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ελλιπής συντήρηση του εξοπλισμού, η ελαστικές σχέσεις εργασίας έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των ατυχημάτων. Οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες εργάζονται σε συνθήκες μεσαίωνα χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.  

ΜΙΣΘΟΙ
          Η κατάργηση των κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας σήμανε μεγάλη μείωση μισθών στους εργαζόμενους στα οκτάμηνα. Ταυτόχρονα η καθιέρωση του κατώτατου μισθού στα 586 και 511 μικτά με την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ έριξε τους μισθούς για τους εργαζόμενους στην εργολαβίες στον πάτο. Ήταν συνέχεια των μειώσεων μισθών στο τακτικό προσωπικό κατά 40% που έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των εργαζομένων στην εξαθλίωση. Με τη λήξη της Σύμβασης της ΓΕΝΟΠ  ακόμη και στα ίδια επίπεδα να παραμείνουν οι μισθοί στην ουσία θα είναι μειώσεις μετά τη μεγάλη άνοδο του κόστους ζωής. . 
           


ΑΝΕΡΓΙΑ
          Η καπιταλιστική κρίση και οι εξελίξεις στον κλάδο της ενέργειας οδήγησαν στο χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας οξύνοντας παραπέρα το πρόβλημα της ανεργίας στον κλάδο. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι το πρόβλημα θα επιδεινωθεί. Εκατοντάδες συνάδελφοι μας στα οκτάμηνα είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει δραματικά και με  τις εξελίξεις με το ταμείο ανεργίας το οποίο περιορίστηκε δραματικά (400 μέρες επιδότησης τα τελευταία 4 χρόνια). Οι θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ανάγκες.   

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
          Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει νέα μέτρα τα οποία θα σημάνουν νέες μειώσεις συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας με αύξηση των απαραίτητων ενσήμων για τη σύνταξη , νέες απαλλαγές για τις εργοδοτικές εισφορές. Ο νέος υπολογισμός του εφάπαξ θα το ρίξει ακόμα πιο χαμηλά.

Όλα τα παραπάνω προβλήματα έχουν κοινή αίτια και δε είναι άλλη από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αξιοποιούν την ανεργία για να μειώσουν τους μισθούς, δεν προχωράνε σε προσλήψεις με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας και την αύξηση των ατυχημάτων.
          Οι εργοδοτικοί – κυβερνητικοί συνδικαλιστές  επιβεβαιώνοντας το ρόλο τους δεν λένε κουβέντα για τα αίτια των ατυχημάτων, έχουν αποδεχτεί τις μειώσεις μισθών ως αναγκαίο κακό. (Την ίδια λογική του μικρότερου κακού θα ακολουθήσουν και με τη σύμβαση της ΓΕΝΟΠ, καλώντας τους εργαζόμενους να δεχτούν ακόμα και νέες μειώσεις μισθών για να «σώσουν τις συμβάσεις»). Έχουν βάλει την υπογραφή τους στη διάλυση του ασφαλιστικού. Μην τους εμπιστεύεσαι.
          Δεν υπάρχει ελπίδα με την αλλαγή κυβέρνησης όσο το κουμάντο στην οικονομία το κάνουν βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και μονοπωλιακοί όμιλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζεται γρήγορα στις απαιτήσεις τους για να αναλάβει τη διακυβέρνηση ενώ αποδέχεται τον ευρωμονόδρομο που επιβάλει τα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα.
         
           
ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ
         

ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.ΕΝ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, 7:00 μ.μ

Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας
Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του συλλογικού - οργανωμένου ταξικού αγώνα για την επιβίωση μας. Η μοιρολατρία, η αντίληψη ότι τίποτα δεν γίνεται μας οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση. Να αποδεχόμαστε τα πάντα σαν αναγκαίο κακό για να σώσουμε αυτά που έχουμε. Δεν έχουμε περιθώρια για άλλο βήμα πίσω. Παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Οργανωμένα, μαχητικά χωρίς διαχωρισμούς με βάση την εργασιακή σχέση δίνουμε τη μάχη για την επιβίωση, διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε με θυσίες και αίμα. 


Απαιτούμε – διεκδικούμε:
·         Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για όλους τους εργαζόμενους  στη ΔΕΗ Α.Ε ανεξαρτήτου εργασιακής σχέσης. Άμεση προκήρυξη των αναγκαίων  θέσεων μόνιμης και σταθερής δουλειάς.
·         Υπογραφή ΣΣΕ για τους εργαζόμενους στα οκτάμηνα στη λογική της ίσης αμοιβής για ίση εργασία. Καμία σκέψη για περεταίρω μειώσεις στο μόνιμο προσωπικό. Να υπογραφεί σύμβαση που να αναπληρώνει μέρος του χαμένου εισοδήματος από προηγούμενες μειώσεις. Κατάργηση του αίσχους του δουλεμπορίου.
·         Όχι στα νέα μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση για το ασφαλιστικό για την υγεία και την παιδεία.


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ , ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 6:00μ.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε


Πτολεμαΐδα 24/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας