Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Γιορτάστηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Κλαδαριές στη Σιάτιστα (βίντεο και φωτογραφίες)

Το έθιμο των Κλαδαριών γιορτάστηκε πανηγυρικά και φέτος στη Σιάτιστα Βοΐου, παρουσία πλήθος κόσμου και των Αρχών του τόπου. Πρώτη χρονιά η Σιάτιστα φιλοξένησε τόσους πολλούς Βοϊώτες την ημέρα αυτή, αλλά και πολλούς ξένους επισκέπτες, οι οποίοι διασκέδασαν στα μαγαζιά της πόλης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τοπικές ορχήστρες.

Ο Δήμαρχος Βοΐου, Δημήτριος Λαμπρόπουλος, άναψε την πρώτη κλαδαριά στη Σιάτιστα στις 7:00μ.μ. στην είσοδο της πόλης  και με τη συνοδεία τοπικής ορχήστρας, Δημοτική Αρχή, επίσημοι προσκεκλημένοι και κόσμος διέσχισαν όλη την πόλη και χόρεψαν γύρω από κάθε κλαδαριά που άναψε κατά μήκος του κεντρικού δρόμου της Σιάτιστας αλλά και  σε πολλές γειτονιές.
Μεζέδες, γλυκά και σιατιστινό κρασί προσφέρονταν στον κόσμο από την παρέα της κάθε κλαδαριάς, και κάτω από τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών της Σιάτιστας μικροί και μεγάλοι έσερναν το χορό γύρω από τη φωτιά. Το ΚΔΑΠ Σιάτιστας προσέφερε στην κλαδαριά Αγοράς γλυκά, φτιαγμένα από τα χέρια των παιδιών.



Στις εκδηλώσεις των Κλαδαριών παρέστησαν η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ κα Ουζουνίδου Ευγενία, οι  Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιαννακίδης Σταύρος και κ. Σημανδράκος Ευάγγελος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Δακής Γεώργιος, κ. Ιωαννίδης Κυριάκος και  κ. Κάτανας Χάρης, και ο πρώην Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Τοτονίδης Νικόλαος.
Κλαδαριά άναψε και στο Μεσοχώρι Μικροκάστρου, το απόγευμα, από τον Δήμαρχο Βοΐου, όπου το Τοπικό Συμβούλιο πρόσφερε στον κόσμο φασολάδα.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις αυτές και συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες.
Οι εκδηλώσεις στο Δήμο Βοΐου συνεχίζονται με τα Σούρουβα στις 30 Δεκεμβρίου στη Σιάτιστα και την Εράτυρα, αλλά και με εκδηλώσεις για τα παιδιά στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Πλατεία Χώρας της Σιάτιστας και με την εκδήλωση του Αιμοδοτικού Συλλόγου Σιάτιστας «Ο Άγιος Παντελεήμων» στην Πλατεία Γεράνειας, όπου θα μοιραστούν πολλά και πλούσια δώρα στα παιδιά.
                                                                                                                       Από το Δήμο
..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας