Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση - καταγγελία Αγ.Συνεργασίας για Γ.Σ Σπάρτακου

Η Αγωνιστική Συνεργασία καταγγέλλει την άρνηση των παρατάξεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Σπάρτακου ΠΑΣΚΕ (τώρα ΔΡΑΣΕ), της ΔΑΚΕ και της ΣΑΔ (τώρα ΜΕΤΑ)  να προχωρήσουν στην καταστατική υποχρέωση διεξαγωγής συνελεύσεων σε κάθε ΣΩ.Π. ξεχωριστά και καλεί τους εργαζόμενους να τις επιβάλουν με την στάση τους.
Η Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή όχι παραπάνω των 100 ατόμων δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει τα περίπου 3500 μέλη του σωματείου.
Ο Σπάρτακος που αποτελεί το μεγαλύτερο σωματείο της ΔΕΗ και της περιοχής, με μέλη του από το τακτικό προσωπικό και για πρώτη φορά εργαζόμενους από τα οκτάμηνα που συγκεντρώνονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία στο ΛΚ-ΔΜ επιβάλλεται να πραγματοποιήσει Γενικές συνελεύσεις όπου θα συζητηθούν το σύνολο των προβλημάτων ου απασχολούν τους εργαζόμενους. Ειδικά σε μια περίοδο που είναι ανοικτά σημαντικά ζητήματα όπως το ζήτημα της Σ.Σ.Ε, τις εξελίξεις με τον ΑΗΣ Πτολεμαίδας και το πόρισμα που αναμένεται, την επίθεση που ετοιμάζεται στην κοινωνική ασφάλιση κατά τις επιταγές της Ε.Ε και ΔΝΤ κ.α.
Σε αυτές τις συνθήκες είναι επιβεβλημένη η συζήτηση με τους εργαζόμενους για το πώς θα οργανωθεί καλύτερα από το σωματείο η απάντηση μπροστά την νέα επίθεση που θα δεχτούμε το επόμενο διάστημα αλλά και η οργάνωση της αντεπίθεσης για την αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος. Φοβούνται επίσης την κριτική των εργαζομένων για την στάση τους σε σοβαρά ζητήματα όπως η τελευταία απεργία ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ».
Με την στάση της αυτή η πλειοψηφία του Σπάρτακου αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι θέλει τους εργαζόμενους μακριά από τη λήψη αποφάσεων, με σκημένο το κεφάλι να αποδέχονται μοιρολατρικά τις αποφάσεις τους. Αποφεύγουν όπως ο «διάολος το λιβάνι» κάθε διαδικασία που μπορεί να ξεκολλήσει τους εργαζομένους από την αδράνεια και την απάθεια για την οποία ή ίδιοι έχουν μεγάλη ευθύνη.
Θέλουν σωματεία με προέδρους και γραμματείς «σωτήρες» που θα βάζουν πλάτες στην πολιτική της Ε.Ε και των κυβερνήσεων με μόνο ρόλο το πώς θα προωθηθεί καλύτερα αυτή η πολιτική χωρίς αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και το πώς θα γίνει  το μοίρασμα της χασούρας.
Συνάδελφοι- συναδέλφισσες
Όσα ονόματα και να αλλάξουν οι παρατάξεις του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού ο ρόλος τους παραμένει ο ίδιος. Υπηρέτησαν και θα συνεχίσουν να υπηρετούν την αντεργατική πολιτική με το καλύτερο τρόπο. Κάθε αντεργατικός νόμος έχει την υπογραφή τους. Συμφώνησαν με τις επιταγές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας όπως η μετοχοποίηση, η διάλυση του ασφαλιστικού , την τριχοτόμηση της ΔΕΗ. Έχουν κάθε λόγο να μην θέλουν να λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους.
Εμείς έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε τη μάχη, να διεκδικήσουμε να ακουστεί η φωνή μας μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και να μην εκφραζόμαστε μόνο μέσα από την ψήφο μας κάθε 3 χρόνια.
Θέλουμε σωματεία ζωντανά , ταξικά , ασπίδα για τα δικαιώματα των εργαζομένων.  

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Πτολεμαΐδα 29/1/2015
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας