Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Για ποιό Λόγο Διακόπηκε η Ψηφιακή Εκπομπή απο Μεταξά Κοζάνης την Παρασκευή 27/03/2015;

Σήμερα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 27 Μαρτίου σημειώθηκε διακοπή της ψηφιακής εκπομπής των καναλιών από το Κ.Ε. Μεταξάς. Η διακοπή αυτή κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται σε διακοπή της παροχής  ρευματοδότησης της ΔΕΗ, ως αποτέλεσμα των δυσμενών καιρικών συνθηκών (ισχυρές βροχοπτώσεις) στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας. Το ψηφιακό σήμα επανήλθε γύρω στις 09:00 πμ. της Παρασκευής 27/03/2015.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα διακόπηκε και η εκπομπή των αναλογικών καναλιών της ΝΕΡΙΤ, που ακόμα εκπέμπουν από το Κ.Ε. Μεταξάς στις συχνότητες 39, 42 UHF.




Η μόνη εναλλακτική για την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, (σε περιοχές της πόλης της Κοζάνης και σε περιοχές των περιχώρων της), σε περιπτώσεις διακοπής εκπομπής από το Κ.Ε. Μεταξάς, υπάρχουν σε άλλες αναλογικές συχνότητες (26,30,33,36,44,48,62,64) από το Κ.Ε. Νεράιδας Κοζάνης που εξυπηρετεί περιοχές του Δήμου Σερβίων-Βελεβεντού.

Γενικότερα θα πρέπει να τονισθεί ότι το Κ.Ε. Μεταξάς Κοζάνης δεν παρουσίασε ιδιαίτερα τεχνικά προβλήματα διακοπής των ψηφιακών προγραμμάτων τον φετινό χειμώνα (με εξαίρεση τις μικρές διακοπές των καναλιών της ΝΕΡΙΤ).

Πάντως βάση της σύμβασης που έχει υπογράψει η DIGEA με την ΕΕΤΤ, είναι υποχρεώμενη να έχει εγκατεστημένες γεννήτριες Η/Ζ, έτσι ώστε να μην διακόπτετε καθόλου η μέταδοση των ψηφιακών προγραμμάτων.

O Nόμος (ΦΕΚ 1693-25 Ιουνίου 2014) περιγράφει την υπόχρεωση του παρόχου ψηφιακής εκπομπής δηλαδή της DIGEA να εγκαταστήσει τον απαιτούμενο εξοπλισμό για απρόσκοπτη εκπομπή του ψηφιακού σήματος. Τα δεδομένα για τυχόν διακοπή της εκπομπής του ψηφιακού σήματος πρέπει να βρίσκονται καταγεγραμμένα στα αρχεία της DIGEA, για χρονικό διάστημα εώς 12 μηνών, έτσι ώστε η ΕΕΤΤ, σε περιπτωση που χρειαστεί, να ζητήσει εξηγησείς απο την DIGEA και να της επιβάλλει τις ανάλογες κυρώσεις. 
















Πηγή: http://digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας