Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Ολη η Ελλάδα στα ΑΤΜ -Ταλαιπωρία, κλοπές, δάκρυα, στις ατελείωτες ουρές [εικόνες & βίντεο]

Με την ανακοίνωση του κλεισίματος των τραπεζών και της επιβολής των capital controls, χωρίς πολλές πολλές λεπτομέρειες μάλιστα, από τον πρωθυπουργό, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση και σύγχυση στους πολίτες από αυτή που είχε προκαλέσει μόλις λίγες ώρες πριν ο ίδιος, όταν ανακοίνωνε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. 

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο κύλησε με τους έντρομους, από όσα είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίρπας, πολίτες να σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜs των τραπεζών, τα οποία στέρευαν ανά διαστήματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να επιδίδεται σε κυνήγι ανεύρεσης γεμάτου ΑΤΜ, ενώ ο πανικός εντάθηκε από χθες το βράδυ όταν και με το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού επιβεβαιώθηκε ότι οι τράπεζες από σήμερα θα είναι κλειστές και ότι θα επιβληθούν capital controls.
Ουρές χθες έξω από ΑΤΜ στη Λάρισα 
Ετσι, χθες το βράδυ και μέχρι αργά τα νύχτα, στα ΑΤΜs που είχαν ακόμη χρήματα οι ουρές ήταν πραγματικά ατελείωτες, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη και στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Με τους υπουργούς και τον πρωθυπουργό χθες το βράδυ να φεύγουν από το Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, από την πίσω πόρτα χωρίς να δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τα capitals controls που θα επιβληθούν και να εκδίδουν την ΠΝΠ μέσα στη νύχτα, οι συνταξιούχοι, που δεν είχαν ενημερωθεί από πουθενά, από τα ξημερώματα άρχισαν να σχηματίζουν εκ νέου ουρές έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα γεμάτοι αγωνία προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τις συντάξεις τους. 
Στις ατελείωτες ουρές, βέβαια, δεν έλειψαν και τα ξεσπάσματα των αγανακτισμένων πολιτών με όλο αυτό το χάος που έχει προκληθεί από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. 
Στη Μυτιλήνη, για παράδειγμα, μπορεί κάποιοι να κατάφεραν να εξυπηρετηθούν από τα ΑΤΜs, ωστόσο, άλλοι τα βρήκαν άδεια και δεν πήραν ούτε ένα ευρώ, με αποτέλεσμα να προκληθεί εκνευρισμός και με ορισμένους να ξεσπούν ακόμη και σε δάκρυα από την ένταση και την ταλαιπωρία.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας