Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ομιλία Φώφης Γεννηματά Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής για την απόφαση Διεξαγωγής Δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα

Κύριε Τσίπρα,
Με την επικίνδυνη πολιτική σας την αμετροεπή σας στάση, την κρυφή σας ατζέντα, οδηγήσατε την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης.
Αυτή τη στιγμή στο Εurogroup οι εταίροι μας, χωρίς τον κ. Βαρουφάκη, χωρίς την Ελλάδα, συζητούν για τη θωράκιση του ευρώ ενόψει ελληνικής χρεωκοπίας. Τι έχετε να μας πείτε για αυτή τη τραγική εξέλιξη;
Δυστυχώς από την Τρίτη το βράδυ, η Ελλάδα και οι ελληνικές τράπεζες δεν θα έχουν καμία κάλυψη. Η χώρα θα απειλείται ευθέως με χρεωκοπία και ο ελληνικός λαός θα εξαναγκαστεί να υποστεί τις συνέπειες της εθνικά εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Ερωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα: έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας απέναντι στον λαό και τη χώρα ή απλά είχατε προσχεδιάσει αυτή τη στάση; Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε, ως ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα.
Το δημοψήφισμα δεν μπορεί πια να γίνει.
Το Eurogroup ενημέρωσε ότι η πρόταση δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, αλλά και το ανυπόγραφο κείμενο που μας φέρατε δεν ήταν το τελικό.
Επί ποιου κειμένου τελικά καλείτε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει;
Σοβαρευτείτε, ανακαλέστε την πρότασή σας και προχωρήστε σε εκλογές ΤΩΡΑ!

κ. Πρωθυπουργέ τα ψέματα τελείωσαν. Σήμερα ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας είναι για σας η δύσκολη ώρα της αλήθειας.
Οφείλετε στον ελληνικό λαό απαντήσεις και καθαρές εξηγήσεις.
Δεν μπορούσατε ή δεν θέλατε να ανταποκριθείτε στην εντολή που σας έδωσε, για την διασφάλιση της παραμονής της χώρας, εντός Ευρωπαϊκού πλαισίου ,με τους καλύτερους δυνατούς όρους; Θέλατε τελικά την παραμονή της χώρας στο ευρώ;
Γιατί παραπλανήσατε τον ελληνικό λαό με τις προεκλογικές υποσχέσεις σας που εν γνώσει σας δεν μπορούσατε να ικανοποιήσετε;
Γιατί δεν ήσασταν ειλικρινής ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις σας για τις πραγματικές σας προθέσεις;
Γιατί δεν εφαρμόσατε την συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015; Την κρύψατε. Την παραποιήσατε για να συνεχίσετε τον εμπαιγμό του Ελληνικού λαού. Γι’ αυτό δεν τη φέρατε στη Βουλή. Με αστείες δικαιολογίες.
Γιατί δεν διαμορφώσατε μια εθνική στρατηγική διαπραγμάτευσης. Με την μαχητική σύμπραξη όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου; Με τη συγκρότηση μιας Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης που επίμονα και συνεχώς σας ζητήσαμε;
Γιατί γκρεμίσατε κάθε προοπτική συμμαχίας με τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου; Έχουν και αυτές τα ίδια προβλήματα αβάσταχτης λιτότητας και ανεργίας. Κι’ όμως καταφέρατε να ξεσηκώσετε εναντίον μας όλο το Νότο. Και τις πιο φτωχές χώρες της Ευρώπης. Ακόμα και την Κύπρο.
Γιατί στο μέσο της διαπραγμάτευσης ενώ ομολογήσατε την αποτυχία και το χάσιμο χρόνο, αντικαθιστώντας τον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών με Αναπληρωτή Υπουργό από άλλο Υπουργείο, τον διατηρήσατε παράλληλα στη θέση του επιτείνοντας την σύγχυση; Ενεργούσε στη συνέχεια στο πλαίσιο των εντολών σας; Πόσο μας στοίχισε η αλαζονεία και ο ναρκισσισμός;

Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, η αποτυχημένη διαπραγμάτευση σας κ. Τσίπρα οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο.
Αντί να αξιοποιήσετε τα θετικά επιτεύγματα που βασίστηκαν σε πολύ δύσκολες αποφάσεις και μεγάλες θυσίες του λαού, προχωρήσατε στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, όπου και το Πρόγραμμά σας εγκαταλείψατε, αλλά το κυριότερο αρνηθήκατε οι ίδιοι την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.
Πήρατε χρόνο χωρίς χρήμα κ. Πρωθυπουργέ.
Χρόνο όχι για τη χώρα αλλά για τον εαυτό σας και το κόμμα σας.
Για να φτιάξετε το σχέδιο που δεν είχατε, να αντιληφθείτε τους πραγματικούς συσχετισμούς και τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε που καμία σχέση δεν είχε με τις ψευδαισθήσεις και τις φαντασιώσεις σας.
Κυρίως όμως χρόνο για επικοινωνιακά ή μάλλον προπαγανδιστικά παιγνίδια για την προσγείωση σας στην πραγματικότητα.
Πιστεύατε πράγματι ότι όλα θα γίνουν με «δημιουργική ασάφεια», χωρίς να αναλογίζεστε ότι η ασάφεια μιας συμφωνίας, όσο περνάει ο χρόνος κα το χρήμα τελειώνει, ευνοεί τον πλέον ισχυρό των εταίρων;
Επί 2 μήνες, μετά τις 20 Φεβρουαρίου, πελαγοδρομούσατε χωρίς σχέδιο και ιεράρχηση, με εκθέσεις ιδεών.
Φτάσατε στο σημείο να προκαλείτε την διεθνή θυμηδία με προτάσεις όπως οι καλωδιωμένοι τουρίστες.
Αντιμετωπίσατε τις διαπραγματεύσεις ως μια εφαρμογή της “θεωρίας των παιγνίων” αδιαφορώντας για το ρίσκο που αναλάβατε σε σχέση με το μέλλον της χώρας.
Δεν μπορεί να μην αντιληφθήκατε κύριε Πρωθυπουργέ, ότι η επιλογή της μη χρηματοδότησης έφερε την ασφυξία και την κρίση ρευστότητας στην οικονομία. Εσείς το ζητήσατε και οι δανειστές εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη σας για να πιέσουν τη χώρα.
Δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνεστε ότι επί 5 μήνες στην χώρα, υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που βυθίζει την οικονομία, αναστέλλει κάθε επενδυτική δραστηριότητα, αναγκάζει τις Τράπεζες να καταφεύγουν στην «ακριβή» ομπρέλα του ELA.

Να σας θυμίσω τα επιτεύγματά σας στην οικονομία:

  • Τα φορολογικά έσοδα υστερούν κατά 1,6 δις ευρώ έναντι του στόχου μέσα στο πεντάμηνο.
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπερβαίνουν τα 4,1 δις τον Απρίλιο αυξημένες κατά 1,1 δις έναντι του Δεκεμβρίου. Και τον Μάιο με την ουσιαστική στάση πληρωμών «τραβούν την ανηφόρα».
  • Το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων περικόπτεται κατά 40%-50%.
  • Η υποχρηματοδότηση απειλεί τα Νοσοκομεία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις πολιτικές για την ανεργία. Η ύφεση κάνει απειλητική την εμφάνισή της.
  • Οι προβλέψεις για πρωτογενή πλεονάσματα, αντικαθίστανται με προβλέψεις για Πρωτογενές Έλλειμμα, πράγμα που οδηγεί σε μεγάλο δημοσιονομικό κενό!
Να το πούμε απλά κύριε Τσίπρα;
Ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι “φορτώσατε” στις πλάτες των Ελλήνων 3,5-4 δις επιπλέον μέτρα. Ανάγκη που η δική σας αποτυχία στην οικονομία δημιούργησε.
Σε αυτή τη διαπραγμάτευση μας οδηγήσατε.
Και μάλιστα υποτιμήσατε την νοημοσύνη μας λέγοντας πως μειώσατε την απαίτηση για πρωτογενή πλεονάσματα στο1% του ΑΕΠ για το 2015 και το 2% του ΑΕΠ για το 2016.
Κάνετε πως δεν κατανοείτε ότι το δήθεν «κέρδος» από τη μείωση αυτών των στόχων, χάνεται από τους αρνητικούς ρυθμούς στην οικονομία που οδηγούν σε απώλειες δημοσιονομικών εσόδων κατά 2,7 δις ευρώ σε ετήσια βάση.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Από την αρχή της κρίσης το ΠΑΣΟΚ κάνει έκκληση για πολιτική συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.
Για να δουλέψουμε όλοι μαζί για μια βιώσιμη συμφωνία.
Εσείς και το κόμμα σας σταθερά αρνηθήκατε αυτή την συνεννόηση, όχι μόνο ως αντιπολίτευση. Αλλά και ως κυβέρνηση αδιαφορήσατε για τις προτάσεις μας.
Το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης το καθόρισε η κυβέρνηση σας.
Αρνούμενοι να υπερβείτε τους δογματισμούς και τις ιδεοληψίες σας, απορρίπτοντας κάθε πρόταση για διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις η συζήτηση με τους εταίρους, με δική σας ευθύνη, περιορίστηκε αποκλειστικά σε ποια και σε πόσα αμιγώς δημοσιονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει η συμφωνία προσφέροντας εύκολες αφορμές στους εταίρους για τη μεγέθυνση των απαιτήσεων τους.
Και την κρίσιμη ώρα φέρατε εσείς ως πρόταση ένα πακέτο κόστους 8 δις ευρώ για τα έτη 2015-2016.
Επιλέξατε εσείς ένα μείγμα μέτρων που δημιουργεί περαιτέρω ύφεση, που θίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, που στρέφεται κατά της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που υπονομεύει τις προοπτικές παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας.
Γιατί είδαμε εσάς να προτείνετε αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, την έμμεση μείωση των συντάξεων μέσω αύξησης των εισφορών, την αύξηση της  έκτακτης εισφοράς για «μεσαίους» εργαζόμενους, την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ακόμη και για μικρές επιχειρήσεις.
Αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ αν οι εταίροι αποδέχονταν ως είχε, το δικό σας πακέτο φοροεισπρακτικών μέτρων των 8 δις, θα ζητούσατε την γνώμη του λαού με δημοψήφισμα; Αυτό θα είχε κάποιο νόημα.
Σε τι διαφέρει τελικά η δική σας πρόταση από των δανειστών;
Μήπως θεωρείτε ότι ο Ελληνικός λαός θα αισθανόταν εθνική υπερηφάνεια πληρώνοντας 8 δις ευρώ, για τα λάθη και την ανικανότητα σας;
Γιατί θέσατε ελάχιστες προτάσεις για μείωση δαπανών;
Γιατί δεν περικόψατε δημόσιες δαπάνες; Μήπως για να διορίζετε αφειδώς, να δημιουργείτε στρατιές συμβούλων, συγγενών και φίλων των Υπουργών σας;
Γιατί δεν υπάρχει στις προτάσεις σας καμία σημαντική μεταρρύθμιση ή διαρθρωτική αλλαγή;
Μήπως για να μην χάσετε τους πολιτικούς πελάτες σας που μονοπωλούν το ενδιαφέρον σας;

Τώρα καταγγέλλετε ότι δεν είναι επαρκής η χρηματοδότηση που σας προτείνουν οι εταίροι.
Αλλά τι κάνατε γι αυτό 5 μήνες; Σήμερα το θυμηθήκατε μέχρι χθες λέγατε ότι έχετε φτάσει σε συμφωνία.
Ουδέποτε θέσατε δημοσίως θέμα για την διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας. Πως καταλήξατε στην πρόταση των 8 δις χωρίς να έχετε εξασφαλίσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες;
Και υπενθυμίζω ότι εδώ στην αίθουσα της Βουλής κατ’ επανάληψη το ΠΑΣΟΚ σας είχε θέσει το σχετικό ερώτημα.
Αν πραγματικά δεν θέλετε 3ο Μνημόνιο, γιατί αφήσατε με μεγάλη ευκολία να χαθεί η ευκαιρία για την «προληπτική πιστωτική γραμμή» που θα διασφάλιζε την έξοδό μας στις αγορές, όπως το ίδιο το Eurogroup είχε αποφασίσει;

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Φυσικά οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο σε εσάς.
Επανειλημμένα ειδικά τον τελευταίο καιρό αναφερθήκαμε σε ακραίες προτάσεις των εταίρων και ζητήσαμε την απόσυρσή τους.
Ενδεικτικά αναφέρω το 23% ΦΠΑ στην εστίαση και τον τουρισμό και την υπερφορολόγηση των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Αναφερθήκαμε σε ορισμένους κύκλους μεταξύ των εταίρων που επιθυμούν το Grexit και στην ανάγκη αντιμετώπισής τους.
Από εσάς ένα πράγμα ζητήσαμε.
Να μας διαβεβαιώσετε έμπρακτα ότι θα θέσετε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, ότι θα διασφαλίσετε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στη ζώνη του ευρώ.
Δυστυχώς φοβάμαι ότι με τις επιλογές σας, διευκολύνατε αυτούς που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ, που χρόνια τώρα προπαγανδίζουν το Grexit.
Εκεί οδηγεί το δημοψήφισμα που προτείνετε. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα αυτό το δημοψήφισμα οδηγεί σε αδιέξοδο.
Γιατί αλήθεια κι αν ακόμη το κερδίσετε, γιατί οι εταίροι θα αλλάξουν στάση; Σέβονται την ετυμηγορία του ελληνικού λαού αλλά και εμείς πρέπει να σεβόμαστε τις δημοκρατικές επιλογές και αποφάσεις των άλλων λαών της Ευρώπης.
Προτιμήσατε κύριε Τσίπρα να υποταχτείτε στους κήρυκες της ρήξης και της δραχμής. Έχετε υποχρέωση να αναλάβετε την ευθύνη της απόφασης για να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να διασφαλίσει την προοπτική της ανάπτυξης έστω και τώρα.
Γιατί κ. Τσίπρα υπάρχουν και μερικά ακόμα ιδιαίτερα κρίσιμα, αμείλικτα ερωτήματα που δεν επιτρέπεται να μείνουν αναπάντητα. Από εσάς κ. Πρωθυπουργέ που γίνεστε ο κήρυκας του ΟΧΙ και της ρήξης ο λαός δικαιούται και απαιτεί μερικές ακόμα καθαρές απαντήσεις.

  • Τι θα σημάνει το «όχι»;
  • Ποιος μηχανισμός ή ποιος κανόνας διασφαλίζει πως θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση, αν επικρατήσει το «όχι»,
  • Ποιο πλάνο υπάρχει για τη χρηματοδότηση της χώρας και τη ρευστότητα των τραπεζών την επόμενη μέρα.
  • Πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;
  • Ποιο είναι το πακέτο μέτρων που θα επιβάλει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Πώς θα αποφασίσει ο πολίτης, αν δεν ξέρει ποιος είναι ο άλλος δρόμος. Αν δεν ξέρει τι τον περιμένει;
Ή μήπως το «όχι» στους θεσμούς θα φέρει, ως δια μαγείας, το οριστικό τέλος της κρίσης
Έχετε κάτι συγκεκριμένο να μας πείτε; Αν ναι πείτε το τώρα.
Μόνο μη μας πείτε βέβαια πάλι ότι θα αλλάξετε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ας μιλήσουμε την γλώσσα της αλήθειας. Πίσω από την επιλογή σας κρύβεται η χρεοκοπία
Η χρεοκοπία θα είναι η πραγματική εθνική ταπείνωση.
Πέντε μήνες μετά τις εκλογές, η αποτυχημένη διαπραγμάτευση σας, οδηγεί στο απόλυτο αδιέξοδο.
Οδηγείτε τη χώρα κ Πρωθυπουργέ σε μεγάλη εθνική περιπέτεια.
Η απόφαση για δημοψήφισμα δεν είναι μια γενναία πράξη, δεν αποτελεί πράξη αντίστασης.
Μεταθέτετε τις δικές σας ευθύνες στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Διχάζετε τους Έλληνες, για να μην διχαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Επιχειρείτε να εγκλωβίσετε τους πολίτες σε ένα πλαστό δίλημμα με ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα.
Η προκήρυξη δημοψηφίσματος με αφορμή την μέχρι τώρα άγνωστη συμφωνία με τους εταίρους σύρει την χώρα σε μια επικίνδυνη περιπέτεια και εγκλωβίζει τον ελληνικό λαό σε διλλήματα τα οποία ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα.

  • Ναι ή όχι στο ευρώ
  • Ναι ή όχι στην Ευρωπαϊκή Προοπτική της χώρας
  • Ναι ή όχι στην Ευρώπη τελικά
Προσφέρετε τη χειρότερη υπηρεσία για την πατρίδα στην πιο κρίσιμη στιγμή κ. Πρωθυπουργέ.

Επιλέγετε τη ρήξη, η οποία ισοδυναμεί με καταστροφή για την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες, για όλες τις Ελληνίδες, για όλες τις γενιές, για όλες τις κοινωνικές δυνάμεις.
Γιατί θα φτωχοποιήσει ακόμη περισσότερο όλους τους Έλληνες, τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους επιστήμονες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη μεσαία τάξη, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες στην παραγωγή, στο εμπόριο, στη μεταποίηση και στις υπηρεσίες.
Γιατί θα γονατίσει τις νέες γενιές και τις γυναίκες, γιατί θα στερήσει από τους άνεργους κάθε προσδοκία για τους ορίζοντες της ζωής τους και την προοπτική της απασχόλησής τους.

Η ρήξη και η επιστροφή στη δραχμή είναι οπισθοδρόμηση δεκαετιών, δεν είναι λύση για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, η ρήξη αφήνει εκτεθειμένη τη χώρα μας, στις προκλήσεις και τις εντάσεις μιας ρευστής κατάστασης και μιας επικίνδυνης εποχής στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

Εκβιάζετε την βούληση του Ελληνικού λαού με ένα δημοψήφισμα εντός πέντε ήμερων χωρίς καμία δυνατότητα ενημέρωσης των πολιτών και δημοκρατικού διαλόγου.

Δεν είχατε και δεν έχετε εντολή για την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Δεν είχατε και δεν έχετε εντολή να παίζετε με τη μοίρα της χώρας.
Δεν είναι πρώτη φορά Αριστερά να δημιουργείτε διαρκώς θεωρίες συνωμοσίας,
δεν είναι πρώτη φορά Αριστερά αυτή η διχόνοια,
δεν είναι Αριστερά να παίζεται τη χώρα στα ζάρια,
δεν είναι πρώτη φορά Αριστερά να κινείστε διαρκώς με τη λογική «εσείς δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε».

Δικαιούμαστε και θα μιλάμε, γιατί εμείς βάλαμε πλάτη στα δύσκολα, με πολύ μεγάλο κόστος. Δικαιούμαστε και θα μιλάμε γιατί υπερασπιστήκαμε το συμφέρον της χώρας.
Χρεοκοπήσατε έως κυβέρνηση δεν θα χρεοκοπήσετε και την χώρα.
Ήσασταν άβουλος, άτολμος, την ύστατη ώρα δεν έχετε δικαίωμα να είστε μοιραίος.
Δικαιούμαστε και θα μιλάμε δυνατά: Αποδεικνύεστε κατώτεροι των περιστάσεων.
Η κυβέρνηση σας είναι αμφίθυμη, αντιφατική και μετέωρη.
Είναι θύμα της 5χρονης, άκριτης, ανέξοδης και λαϊκιστικής ρητορείας της.
Ισχυροποιηθήκατε μέσα από το ψευδοδίλημμα μνημόνιο- αντιμνημόνιο.
Τώρα που κατέρρευσε αυτό το δίλημμα, καθώς η εναλλακτική σας πρόταση, ούτε εναλλακτική ήταν, ούτε καν πρόταση, δημιουργείτε πάλι ένα δίλημμα για να έχετε λόγο ύπαρξης.
Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη, δεν αποτελεί όμως ένα νέο αφήγημα.
Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη, αποτελεί ένα σταυροδρόμι για τη χώρα, την κοινωνία, την οικονομία, την ίδια την ύπαρξη της Ελλάδας.
Το ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη υψώνει νέα τείχη και εμείς ως ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι πρέπει να τα γκρεμίσουμε με περισσότερη αλληλεγγύη, Δημοκρατία, Ανάπτυξη, και τη διαμόρφωση ενός νέου Κοινωνικού Κράτους.
Δεν αρκεί ένα ΟΧΙ, χρειάζεται αγώνας για την αλλαγή συσχετισμών.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν θα αλλάξουν με αυτοκτονίες κρατών και γραφικές αναφορές στο Κούγκι, ούτε με νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου.
Δεν μας αξίζει αυτή η εικόνα που βλέπουμε από χθες το βράδυ.
Τους πολίτες που σχηματίζουν ουρές στα αυτόματα μηχανήματα των τραπεζών για να σηκώσουν οι περισσότεροι τα λιγοστά χρήματα που τους έχουν απομείνει.
Αυτό περιποιεί τιμή για τη χώρα ή καταρρακώνει διεθνώς την εικόνα της και ταπεινώνει τους Έλληνες;
Γυρνάμε πολλά χρόνια πίσω και πραγματικά μόνο ισχυρό μήνυμα δεν στέλνουν αυτές οι εικόνες προς τους εταίρους μας.
Και κλείνω κύριε Πρωθυπουργέ λέγοντας:

Δεν χρειάζεται κανένα δημοψήφισμα.
Μην προσπαθείτε να αποφύγετε την λυτρωτική για την Ελλάδα και τους Έλληνες ομολογία αδυναμίας και αποτυχίας σας.
Δεν θα καταφέρετε να αποδράσετε παγιδεύοντας τους Έλληνες πολίτες σε ερωτήματα όχι για το τι θέλουν αλλά για το τι δεν θέλουν.
‘Όμως κ. Τσίπρα οι πολίτες ξέρουν πια πολύ καλά τι θέλουν.
Θέλουν μια άλλη προοδευτική διακυβέρνηση που δεν θα τους ρωτά αν η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη, αλλά θα έχει τη βούληση, την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να εξασφαλίσει δια παντός την αδιαπραγμάτευτη Εθνική κατάκτηση της συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά δρώμενα.
Εμείς, πιστεύουμε στην δημοκρατία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού την κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.
Απευθύνομαι στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, σε αυτούς που σήκωσαν το φορτίο της κρίσης για να τους πω ότι οι θυσίες τους και οι  προσπάθειες τους  πέντε χρόνια τώρα, εξανεμίζονται σε μια μόνο στιγμή, σε μια μόνο απόφαση.
Απευθύνομαι στους νέους και τις νέες της χώρας μας για να τους πω ότι το μέλλον τους είναι στην Ευρώπη.
Μαζί θα παλέψουμε να ζήσουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα και όχι χώρα απομονωμένη, εκκρεμές ανάμεσα στην ανατολή και την δύση.

Ζητώ από τους νέους και τις νέες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν, να επιβάλλουν το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.
Να κάνουν μια καθαρή επιλογή. Να ζήσουν σε ένα ασφαλές και πολιτισμένο ευρωπαϊκό περιβάλλον.
Η ελπίδα, παρά τις δυσκολίες, είναι στην Ευρώπη!
Κλείνοντας, απευθύνομαι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την παράκληση να προστατεύσει τη Συνταγματική τάξη και την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
Ο ρόλος του είναι καθοριστικός.
Το ερώτημά μας είναι: Κύριε Πρόεδρε, θα είστε ο Πρόεδρος που θα παρακολουθεί την Ελλάδα να βαδίζει ολοταχώς εκτός ευρώ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας