Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Αναρτήθηκε στο διαδίκτυο η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου «Κοζάνη 600 χρόνια ιστορίας- Γένεση και ανάπτυξη μιας Μητρόπολης»


Προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Κοζάνης www.kozanh.gr (πατήστε εδώ) είναι η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου «Κοζάνη 600 χρόνια ιστορίας- Γένεση και ανάπτυξη μιας Μητρόπολης», που περιλαμβάνει τα πρακτικά του Β’ Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη 27-30 Σεπτεμβρίου 2012, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Κοζάνης.

 
Στις 734 σελίδες του το βιβλίο περικλείει την ιστορία ενός τόπου που βρήκε διεξόδους στην οικονομία, στις τέχνες και τα γράμματα, στον πολιτισμό, στα ήθη και στα έθιμα, γράφοντας τις σελίδες της σύγχρονης ιστορίας με χρυσά γράμματα.
 
Στα Πρακτικά του Β΄ Συνεδρίου για τα 600 χρόνια ιστορίας της πόλης μας ο αναγνώστης θα βρει τις 45 εισηγήσεις εξεχόντων επιστημόνων του χώρου, καθώς και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Είναι μια καλαίσθητη επιστημονική έκδοση, την επιμέλεια της οποίας είχαν οι Χαρίτων Καρανάσιος, Κώστας Ντίνας, Δημήτρης Μυλωνάς και Δημήτρης Σκρέκας.

Σύντομά θα ανακοινωθεί και ο τρόπος διάθεσης της έντυπης μορφής του βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας