Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΕΧΡΟ MILANO 2015: Εκδήλωση για τον Κρόκο Κοζάνης

Το Ελληνικό Περίπτερο στην ΕΧΡΟ 2015 του Μιλάνου υποδέχθηκε την Παρασκευή  24 Ιουλίου 2015 μεγάλο αριθμό επισκεπτών σε ειδική εκδήλωση παρουσίασης του κρόκου Κοζάνης.
 Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κρόκος Κοζάνης ήταν το κύριο συστατικό βασικών  "καθημερινών" πιάτων της Ιταλικής Κουζίνα  που δημιούργησαν ο σεφ Δημήτρης Γερούτης ειδικά για την εκδήλωση, με τη συμμετοχή του chef Francesco Vescera. Οι δύο σεφ με τα πιάτα που ετοίμασαν ανέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρήση του Κρόκου Κοζάνης στην Ιταλική Κουζίνα, παρουσία πλέον των 100 συμμετεχόντων, ενώ ο master gelatiere Μιχάλης Τυράκης παρασκεύασε χαρακτηριστικό ιταλικό επιδόρπιο με κρόκο που έγινε ανάρπαστο και άφησε τους προσκεκλημένους εντυπωσιασμένους από την πρωτοτυπία του.

Το saffron (κρόκος) είναι ένα πολύ γνωστό προϊόν και ως επί το πλείστον καλλιεργείται στην Ασία. Ένα από τα προϊόντα που έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως ΠΟΠ & ΠΓΕ  είναι ο κρόκος Κοζάνης. Το  Ελληνικό κόκκινο saffron ή κρόκος Κοζάνης, ένα καθαρό προϊόν της ελληνικής γης, θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα  του είδους στον κόσμο.
O κρόκος Κοζάνης χρησιμοποιείται στη  φαρμακευτική, ζαχαροπλαστική, ποτοποιία, παρασκευή γαλακτοκομικών προϊόντων και σε πολλές άλλες εφαρμογές. Η ετήσια παραγωγή εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες και κυμαίνεται από 6-12 τόνους καθαρό κόκκινο saffron ανά έτος. Εξάγεται σε πολλές χώρες της  Ευρωπαϊκής  Ένωσης, την Ιαπωνία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, Αραβικές χώρες, την Αυστραλία και αλλού. Η Ιταλία αποτελεί τον μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό καταναλωτή του προϊόντος.
H Διεθνής Έκθεση Expo διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια με διάρκεια 6 μηνών. Φέτος φιλοξενείται στο Μιλάνο της Ιταλίας από την 1η Μαΐου 2015 έως την 31η Οκτωβρίου 2015 με θέμα “Feeding the Planet, Energy for Life”. Κατά τη διάρκεια της Expo Milano 2015, η ανταλλαγή ιδεών και κοινών λύσεων στο θέμα της διατροφής αποσκοπεί στην ενεργοποίηση όλων των χωρών, έτσι ώστε να προωθηθούν καινοτόμες προσεγγίσεις προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας