Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Έργο αναβάθμισης αύλειου χώρου Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού

Η αναβάθμιση του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού και ένα σαφώς πιο ελκυστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον θα είναι το αποτέλεσμα των εργασιών που θα εκτελεστούν μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης του έργου από τον Δήμαρχο Σερβίων - Βελβεντού Αθανάσιο Κοσματόπουλο και την εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας «ΤΣΙΟΜΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε».
 Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 233.505€ χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση». Με την ολοκλήρωσή του το έργο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας των μαθητών καθώς προβλέπεται η κατασκευή γηπέδων (μπάσκετ, βόλεϊ, 5Χ5) και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων με κύριο στόχο τις καλύτερες συνθήκες στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των μικρών μαθητών και την υποβοήθηση του ρόλου όλων των Εκπαιδευτικών.
 Είναι ένα έργο ο σχεδιασμός του οποίου και οι μελέτες υλοποιήθηκαν από τον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού. Η προηγούμενη δημοτική αρχή - επικαιροποίησε όσα στοιχεία του φακέλου απαιτήθηκαν - υπέβαλλε προ δύο ετών τον φάκελο του έργου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Το συγκεκριμένο έργο έλαβε πολύ υψηλή βαθμολογία στα κριτήρια αξιολόγησης του Ταμείου και εντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα.
 Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Κοινότητα και θα ολοκληρωθούν την επόμενη θερινή περίοδο. Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού έχει ως προτεραιότητα τη βελτίωση των υποδομών σε όλες τις σχολικές μονάδες με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών για τη μαθητική κοινότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας