Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Παράδοση και ποιότητα στον οινοποιείο «Καμκούτη» στο Βελβεντό

Από το kozan.gr
Η ποιότητα του κρασιού είναι προτεραιότητα για τον  κ. Γιάννη Καμκούτη, ιδιοκτήτη Αμπελώνα και οινοποιού στο Βελβεντό Κοζάνης, ο οποίος καλλιεργεί περισσότερα από 1200 στρέμματα αμπέλια για την παραγωγή του δικού του κρασιού, που φέρει το  όνομά του και είναι γνωστό στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης και στην πρωινή ενημέρωση ο κ. Καμκούτης τόνισε ότι συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, καλλιεργώντας εκλεκτές ξένες και τοπικές ποικιλίες που σε συνάρτηση με τα εδάφη, το κλίμα στην περιοχή, αλλά και οι καλλιεργητικές μέθοδοι που εφαρμόζει, δίνουν υψηλής ποιότητας σταφύλια, απαραίτητη προϋπόθεση για υψηλής ποιότητας κρασιά, όπως επεσήμανε.
Υπογράμμισε ακόμα την αναγκαιότητα συνεργασίας των οινοποιών με την επιστημονική κοινότητα  που μπορεί να φέρει σημαντικά αποτελέσματα στη καλύτερη παραγωγή αλλά και προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Το κρασί «Καμκούτη»  που φέρει την ετικέτα Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης προωθείται  εκτός από την τοπική αγορά, στην Αμερική και την Γερμανία ενώ το επόμενο διάστημα θα εξάγεται και στην Φιλανδία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμπελώνας «Καμκούτη»  είναι επισκέψιμος όλο το χρόνο, ενώ ο ιδιοκτήτης διοργανώνει συχνά event με στόχο να μυήσει τους ταξιδιώτες στην αγάπη του οίνου και να προβάλλει τη μοναδική παράδοση της περιοχής.
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βελβεντινές υπερβολές για γέλια.
Που τα βρήκε και τα καλλιεργεί τα 1200 στρέμματα δικά του αμπέλια ο Καμκούτης αφού 1200 στρέμματα αμπέλια δεν έχει όλο το Βελβεντό ; Ειναι ζήτημα αν έχει δικά του 50 στρέμματα.
Αμάν πια με τις αρλούμπες.

Το Προφίλ μας