Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αυξάνεται στο €1,40 το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από τη Δευτέρα

Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. «Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.


Αύξηση σε ορισμένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών


Αυξήσεις σε ορισμένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών αποφάσισε να εφαρμόσει από τον Φεβρουάριο το υπουργείο Υποδομών.



Έτσι, πλέον η τιμή της μηνιαίας κάρτας για όλα τα μέσα και το αεροδρόμιο ανέρχεται σε 49 ευρώ, από 45 ευρώ (25 ευρώ από 23 ευρώ η μειωμένη), η τριμηνιαία σε 142 ευρώ από 130 ευρώ (71 ευρώ από 65 ευρώ η μειωμένη), η εξάμηνη σε 250 ευρώ από 230 ευρώ (125 ευρώ από 115 ευρώ) και η αντίστοιχη ετήσια κάρτα σε 490 ευρώ από 450 ευρώ (245 ευρώ από 230 ευρώ η μειωμένη).

Η εξαμηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα (εκτός αεροδρομίου) κοστίζει πλέον 170 ευρώ από 165 ευρώ και η ετήσια από 320 ευρώ φτάνει τα 330 ευρώ. Οι αντίστοιχες μειωμένες κάρτες έχουν αυξηθεί σε 85 ευρώ (από 83) και 165 ευρώ (από 160).

Δήλωση Γ. Μανιάτη

Δήλωση Γιάννη Μανιάτη υπεύθυνου της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για ενέργεια, περιβάλλον και υποδομές για τις αυξήσεις στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών

«Η ανικανότητα της παρέας ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χτυπάει κόκκινο. Όχι όμως το κόκκινο της ντροπής από τα συνεχή τους ψέματα.

Ο κ. Σπίρτζης αυξάνει το καθημερινό κόστος των μετακινήσεων των εργαζομένων. Μετά την «ηρωική» διαπραγμάτευση του μνημονίου Τσίπρα που αύξησε το ΦΠΑ στα εισιτήρια από 13% σε 23%, ο κ. Σπίρτζης καθησύχασε τους .. κατά την άποψη του ιθαγενείς ότι θα αυξήσει μόνο τα απλά εισιτήρια που χρησιμοποιούν συνήθως οι τουρίστες (!!!) και όχι τις κάρτες που χρησιμοποιούν οι τακτικοί επιβάτες.
Τώρα αυξάνει ΚΑΙ τα εισιτήρια ΚΑΙ τις κάρτες.

Λογικό ακούγεται, αφού πρέπει να βρεθούν επιπλέον έσοδα για να συντηρηθούν οι διπλές διοικήσεις (ΚΑΙ πρόεδρος ΚΑΙ διευθύνων σύμβουλος) με τις οποίες αντικαθιστά τις μονοπρόσωπες διοικήσεις σε όλους τους φορείς που εποπτεύει (ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΜΕΤΡΟ, κ.ά.). Διπλοί επικεφαλής, διπλοί σύμβουλοι, διπλές γραμματείες, διπλά ρουσφέτια.
Η ανικανότητα και η ασχετοσύνη είναι τελικά οι πιο σκληρές ταξικές πολιτικές σε βάρος της κοινωνίας.
Αν δεν μπορούν, ας βγάλουν επιτέλους εισιτήριο χωρίς επιστροφή.
Δεν θα λείψουν σε κανέναν!»
Οι ανατιμήσεις έγιναν μόνο στις κάρτες για χρήση σε όλα τα Μέσα συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου και στις κάρτες για όλα τα μέσα εκτός Αεροδρομίου με εξαμηνιαία και ετήσια διάρκεια. http://www.tovima.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι φοβερο ρε πούστη μου!!!!!!!! Αυτό το κωλόπαιδο το κάναμε Προθυπουργό !!!!!!!!!

sottis είπε...

Η ιστορία επαναλαμβάνεται,ξανά και ξανά και ξανά.ΤΕΛΟΣ ΚΑΚΟ ΟΛΑ ΚΑΚΑ..

https://www.youtube.com/watch?v=Z4Db5sB3128

Το Προφίλ μας