Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Χαιρετίζουμε τις μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις! Παλλαϊκός αγώνας μέχρι τη νίκη!

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Ενότητας Περιφερειακής Ενότητας χαιρετίζουν τις μαζικές συγκεντρώσεις αγροτών , ελεύθερων επαγγελματιών και συμπαραστατών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην περιοχή μας.
·         Την Πέμπτη 21/1 μαζικό συλλαλητήριο και πορεία πραγματοποίησαν στην Κοζάνη περίπου 500 συμπολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα επαγγελματικών κι επιστημονικών ενώσεων.
·         Την Παρασκευή 22/1 πολυμελές κλιμάκιο της ΛαΕ επισκέφτηκε το Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, το πιο σύγχρονο νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας που οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν στην απαξίωση, μια που και πάλι μια κλινική, η Παιδιατρική, έμεινε κλειστή «μέχρι νεοτέρας». Η ανταπόκριση των εργαζομένων υγειονομικών αλλά και των ασθενών στο αγωνιστικό κάλεσμά μας ενάντια στο ασφαλιστικο-έκτρωμα ήταν κάτι παραπάνω από θετική.
·         Το Σάββατο 23/1 δυνάμεις μας επισκεφτήκανε το αγροτικό μπλόκο στον Πολύμυλο Κοζάνης, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους, επιδώσανε κείμενο αλληλεγγύης στους εξαγριωμένους αγρότες, που μας δήλωσαν ότι τα νέα μέτρα, αν περάσουν, τους αφανίζουν. Περίπου 150 άνθρωποι του μόχθου προχώρησαν σε κλείσιμο του δρόμου και συνέλευση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. Ξεχωριστή κινητοποίηση ετοιμάζει κι ο αγροτικός κόσμος του Βελβεντού.
Δηλώνουμε 100% αλληλέγγυοι, δηλώνουμε απερίφραστα: ο κόσμος της δουλειάς έχει δίκιο και θα νικήσει.
Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της που προσπαθούν να επιστρατεύσουν τις χειρότερες δεξιές κι ακροδεξιές παραδόσεις του κοινωνικού αυτοματισμού, που κάνουν λόγο  για τα «ρετιρέ» ή ακόμα και για ... το «κεφάλαιο» των μικροαστικών στρωμάτων (αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες) , μεγάλο τμήμα των οποίων είναι πλήρως προλεταριοποιημένο κι ακόμα φτωχότερο από τους μισθωτούς. Η κυβέρνηση προκαλεί, όταν οι πολιτικές της στοχοποιούν το σύνολο του μισθωτού κόσμου, αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που προκύπτουν μια σειρά εργατικοί κλάδοι που καλούν σε απεργίες και καταλήψεις, όπως και οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η κυβέρνηση (κι  η αξιωματική αντιπολίτευση) προκαλεί την ώρα που χτυπά όλους τους συνταξιούχους, που είναι το τελευταίο «καταφύγιο» για την ελληνική κοινωνία, καθώς οι συντάξεις συντηρούν ... παιδιά κι εγγόνια,  όπως τα έχουν καταφέρει τα τρία μνημόνια κι οι κυβερνήσεις τους. Η κυβέρνηση προκαλεί όταν το λόμπι των μεγάλων καναλαρχών, εκδοτών, εφοπλιστών, εργολάβων και λοιπών «αναξιοπαθούντων» (Μελισσανίδης, Μπόμπολας, Αλαφούζος, Μαρινάκης και σία) κάνουν πάρτυ δισεκατομμυρίων πάνω στις πλάτες μας, πάνω στο σβέρκο εκατομμυρίων φτωχών εργαζομένων, ανέργων και νεολαίων.
Είναι φανερό ότι το θερμόμετρο ανεβαίνει στην ελληνική κοινωνία. Το κλίμα έχει ζεσταθεί σοβαρά χωρίς να έχει μπει καν το βαρύ πυροβολικό των μισθωτών σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα. Μπροστά μας έχουμε την πανβορειοελλαδίτικη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη στις 30/1, και τη Γενική Απεργία στις 4/2. Οι προϋποθέσεις για έναν ευρύτερο παλλαϊκό ξεσηκωμό που θα ανατρέψει τα σχέδια κυβέρνησης-κεφαλαίου-δανειστών  είναι εδώ.

Η κυβέρνηση ήδη έχει αρχίσει να τρέμει τη λαϊκή οργή, ενώ για την ώρα δε δείχνει να της βγαίνει το σχέδιο καταστολής. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να μην μείνει κανένας κλάδος απομονωμένος, κανένας μόνος του στην κρίση, κανένας απροστάτευτος στην προπαγάνδα που προσπαθεί να μας απομονώσει και να μας διασπάσει. Για τη νίκη είναι προϋπόθεση ο συντονισμός κι η αλληλεγγύη όλων των κλάδων που εξοργίζονται κι αντιστέκονται. Ένας αγώνας με κλιμάκωση και διάρκεια που θα γιγαντωθεί απ’ όλο το φτωχό λαό μπορεί να ανατρέψει το αντιασφαλιστικό και να τρέψει τους παλιούς και νέους μνημονιακούς σε φυγή. Όσον αφορά εμάς, θα προσπαθήσουμε να συμβάλλουμε σε αυτήν την κατεύθυνση με πρωτοβουλίες, να κάνουμε τους χειρότερους φόβους τους πραγματικότητα.

Αγώνας μέχρι τη νίκη! Μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας