Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ο μεγάλος πόλεμος μόλις άρχισε…

Απο το tvxs.gr
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε, η διαπλοκή απέκτησε ονοματεπώνυμο και ποινικές διώξεις και η κυβέρνηση, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, κάνει την επιλογή της τελικής ρήξης με το παλαιό σύστημα και τη διαφθορά.
Το timing είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, με ανοιχτά τρία σκληρά μέτωπα – εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό. Η αξιολόγηση είναι ακόμη μετέωρη, οι αγρότες δυναμώνουν σταθερά τις σπίθες της κοινωνικής έντασης και η προσφυγική κρίση κορυφώνεται με όμηρο την Ελλάδα.

 Σ’ αυτό το σκηνικό, ένας ακόμη «πόλεμος» θα μπορούσε να συνιστά και πολυτέλεια, στο Μαξίμου όμως ο κύβος έχει ήδη ριφθεί. Και η στρατηγική επιλογή είναι «να δοθούν όλες οι μάχες μαζί» - εξ ου και εδόθη το σύνθημα για την τελική αναμέτρηση με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.
Είναι ένα σύνθημα που κατά την αντιπολίτευση και τα θιγόμενα media αποτελεί «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό» και συνοδεύει τη μάχη των 4 τηλεοπτικών αδειών και της – κατά τη ΝΔ – συγκρότησης της «νέας διαπλοκής».
«Είναι απλώς μια ρητή δέσμευση προς την κοινωνία που πρέπει να τηρηθεί» απαντούν κυβερνητικές πηγές, προσθέτοντας: «Μπορεί να αργήσαμε, αλλά τώρα πια δεν θα κάνουμε πίσω».
Πάνω σ’ αυτή τη γραμμή, δε, η μάχη δίνεται ήδη και θα κλιμακωθεί σε τρία επίπεδα: Στη λεγόμενη «υψηλή διαπλοκή», στη μεσαία αλλά διάχυτη διαφθορά και στην μεγάλη φοροδιαφυγή με όπλο τις περίφημε ς- και αναξιοποίητες μέχρι σήμερα – λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ.
Η δίωξη κατά Ψυχάρη
Στο μέτωπο της «υψηλής» διαπλοκής η ποινική δίωξη κατά του εκδότη (ΔΟΛ) Σταύρου Ψυχάρη είναι η πιο ηχηρή έως τώρα κίνηση.
Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, αφορά προσωπικό δάνειο – της γνωστής κατηγορίας των λεγόμενων «θαλασσοδανείων» - ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχε δοθεί χωρίς εγγυήσεις και επεκτείνεται και σε στελέχη της Alpha Bank που χορήγησαν τις εν λόγω πιστώσεις.
Απαντώντας ο ΔΟΛ υποστήριξε ότι πρόκειται για «χρηματοδότηση που χορηγήθηκε νομίμως» και «εξυπηρετείται κανονικά», έκανε λόγο για «προαναγγελθείσα δίωξη» και κατήγγειλε «σκοπιμότητες».
Από την πλευρά τους κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι «ο λόγος ανήκει αποκλειστικά και μόνον στη Δικαιοσύνη» - το γεγονός όμως ότι η δίωξη έρχεται μετά τα σφοδρά πρωτοσέλιδα πυρά για τις τηλεοπτικές άδειες και τον εντοπισμό δεκαετούς μαύρης τρύπας στα «Πόθεν Έσχες» του Σταύρου Ψυχάρη, πιστοποιεί ότι ο πόλεμος μαίνεται και μπαίνει στην τελική του φάση.
Το κύκλωμα των εκβιαστών
Εξίσου θερμές αναμένονται οι επόμενες πράξεις και στην υπόθεση με τον εκδότη και τους δημοσιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών.
Με την άκρη του νήματος να ξεκινά από την ΕΥΔΑΠ και την δικογραφία να αποκαλύπτει ήδη πολυσχιδή δραστηριότητα των τριών συλληφθέντων, η υπόθεση δείχνει να ανοίγει ρωγμή σε μια πραγματικότητα που ήταν χρόνια γνωστή αλλά, περιέργως και παγίως, καλυπτόταν από άγραφους νόμους σιωπής: Την πραγματικότητα των ωμών εκβιασμών με την οποία μικρότερα ή μεγαλύτερα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αποσπούσαν διαφήμιση είτε από κρατικούς φορείς, είτε από τράπεζες και ιδιωτικές εταιρίες – διαφήμιση, που κατά κανόνα ήταν δυσανάλογα υψηλότερη της κυκλοφορίας ή της επισκεψιμότητάς τους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και νέες συλλήψεις δημοσιογράφων και υπευθύνων ιστοσελίδων καθώς η δικογραφία βρίθει στοιχείων για υπόγειες συναλλαγές, ενώ το δικό της ιδιαίτερο νόημα έχει και η χθεσινή παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με αποδέκτη τις τράπεζες.
Σε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας τονίζεται ότι «με αφορμή την υπόθεση του φερόμενου ως κυκλώματος δημοσιογράφων - εκβιαστών, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης καλεί, για μία ακόμη φορά, τις διοικήσεις των τραπεζών και των υπόλοιπων φορέων του χρηματοπιστωτικού τομέα να αναρτούν δημόσια όλες τις δαπάνες τους για χορηγίες και διαφημίσεις μέχρι το επίπεδο του τελικού αποδέκτη. 
Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη σύνταξη σχεδίου νόμου που θα προάγει τη διαφάνεια και τη διαύγεια στο χρηματοπιστωτικό τομέα». 
Οι λίστες των φοροφυγάδων
Το τρίτο μέτωπο της ρήξης με τη διαφθορά εντοπίζεται από την κυβέρνηση στις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ και στα στοιχεία που περιέχουν για τους μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού.
Το Μαξίμου θα επιμείνει στις αποκαλύψεις για την απροθυμία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να αξιοποιήσουν τα στοιχεία από τις λίστες, ενώ ταυτόχρονα κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι πλέον θα διερευνηθούν τα πάντα.
Οι ίδιες πηγές λένε πως πολύ σύντομα θα δοθούν και επίσημα στοιχεία για τα ποσά που ήδη έχουν μπει στα δημόσια ταμεία απ’ όσους εντοπίστηκαν να έχουν μη φορολογημένες καταθέσεις στο εξωτερικό, στα πρότυπα της περίπτωσης Παπασταύρου.
Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, παρ’ ότι επέμεινε πως οι καταθέσεις που βρέθηκαν στο όνομά του στη λίστα Λαγκάρντ δεν ήταν δικές του, κατέβαλε τελικά πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ για να μην αντιμετωπίσει την ποινική δίωξη.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οικονομικός εισαγγελέας …άλλη μια μεταρρύθμιση του Γιώργου Παπανδρέου την οποία αν θυμάμαι καλά ΔΕΝ ψήφησε ο ΣΥΡΙΖΑ …σήμερα όμως καμαρώνει !!!!

Ανώνυμος είπε...

Απ οτι διαβασα ,οχι απλα καμαρωνει αλλα ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ,
Το προβλημα στην Ελλαδα δεν ειναι ποιος θα ψηφισει τους νομους αλλα ποιος θαχει τα ......α να τους εφαρμοσει

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 9:26
Απο νόμους είμαστε χορτάτοι απο την εφαρμογή των νόμων υστερούμε.
Μπορείς να μας πεις απο το 2010 έως το 1015 ποιά κόματα κυβέρνησαν ; Γιατί δεν εφάρμοσαν τον νόμο Παπανδρέου ; Μπορείς να μας πεις ποιά κόματα ειναι αντίθετα με την δημοπράτηση των καναλιών της διαπλοκής ; Θα τολμούσε ποτέ μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ- ΝΔ να τα βάλει με τον αρχιερέα της διαπλοκής ;
Εδώ ειναι η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης με τις προηγούμενες. Η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να χάσει σε κάποιες εκλογές αλλά το παλιό πολιτικοοικονομικό σάπιο σύστημα θα έχει ξεδοντιαστεί και δεν θα μπορεί πλέον να κάνει κουμάντο. Τα ψέματα τελειώνουν. Τον Μάρτιο δημοπρατούνται και οι άδεις για τα κανάλια. Καληνύχτα.

Ανώνυμος είπε...

XAXAXA …. Μ’ αρέσει αυτή η διαδικτυακή κουβέντα .
Λέω λοιπόν ότι μόνο επί Γεωργίου Παπανδρέου, ΠΑΣΟΚ, είδαμε καναλάρχες (Γιαννίκος (ALTER), Κουρής, Ρέστης (25% MEGA)) να μπαίνουν φυλακή έτσι χωρίς πολλά λόγια και επικοινωνιακές φανφάρες.
Ξέρεις την απάντηση του ΓΑΠ πρόεδρου τότε του ΠΑΣΟΚ όταν ο Ψυχάρης ζήτησε δάνειο από την ΕΘΝΙΚΗ ….
Τώρα πέρα από επικοινωνιακά κόλπα δεν βλέπω να γίνεται τίποτα.
Όσο για τα κανάλια και τις άδειες ….δες τι είπε ο Συνταγματολόγος Χρυσόγονος (ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) μιας και ο Βενιζέλος σας προκαλεί απέχθεια.
Με επικοινωνιακά μόνο κόλπα δεν βλέπω το Καραβάνι … να πάει μακριά …..

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:40
Η πολιτική εμπάθεια δεν σε αφήνει να δεις την πραγματικότητα. Τι σχέση έχει ο ΔΟΛ και ο Ψυχάρης με τα λιμά Ρέστης,Γιαννίκος κ.λ.π. ; Ο ΔΟΛ ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις ακόμα απο το 1960 και σύ μιλάς για τρίτης κατηγορίας μηντιάρχες ;
Επικοινωνιακό κόλπο ειναι η άσκηση δίωξης σε βαθμό κακουργήματος ; Εκτός αν ήθελες να τον στείλουν στη λαιμητόμο τότε όμως θα μιλούσες για καθεστώς Β Κορέας όπως λένε οι ομοειδεάτες σου Λοβέρδος, Πάγκαλος κ.λ.π.

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαρέρχομαι τα περί πολιτικής εμπάθειας ….Απλά είμαι ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ δεν πετάω στα σύννεφα!
Ο ΔΟΛ ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις ….ξέρουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ, ανέβασε και τον ΣΥΡΙΖΑ;;;;
Το ALTER ήτανε από τα μεγάλα Πανελλαδικά κανάλια.
Άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος από τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ! Και ποινική δίωξη (για προσωπικά δάνεια και όχι του ΔΟΛ) δεν σημαίνει και ενοχή.
Οι ομοειδεάτες μου πρωταγωνίστησαν, στα καλά και στα κακά της μεταπολίτευσης, με την ψήφο του Ελληνικού Λαού για 40 χρόνια!!!! Οι δικοι σου ας βγάλουν το 2ο χρόνο και μετά τα λέμε….

Ανώνυμος είπε...

Πρός 12:04. Το ανέκδοτο με την αλεπού και τον τράγο το ξέρεις ;

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχαχα χαχαχαχαχα ........

Το Προφίλ μας