Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Σπουδαίοι άνθρωποι!

Του Νότη Παπαδόπουλου
Εντάξει ,οι άνθρωποι που μας κυβερνούν ,τόχουμε πει, δεν είναι για τα δύσκολα. Από εξωτερική πολιτική δεν ξέρουν - ήλπιζαν πως θα δώσει λεφτά στην Ελλάδα η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν και περίμεναν ότι οι Τούρκοι θα τηρούσαν τις συμφωνίες και δεν θα πρόβαλαν αξιώσεις κατά της χώρας στο Αιγαίο. Ούτε από οικονομικά, όμως, σκαμπάζουν - αλλιώς θάχαν κλείσει τις συμφωνίες με τους δανειστές από τον Οκτώβριο και δεν θα πίστευαν ότι αν βαράνε τα νταούλια οι αγορές να χορεύουν. Στο προσφυγικό, μάλιστα, έχουν μαύρα μεσάνυχτα - δεν θα καλούσαν αλλιώς όλου του κόσμου τους ξεριζωμένους νάρθουν στην Ελλάδα, ούτε θάκλειναν την Αμυγδαλέζα με ταρατατζούμ για να βρεθούν τώρα με δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους και με την υποχρέωση να κατασκευάζουν απο δω και μπρος μία Αμυγδαλέζα τη βδομάδα !
Δυστυχώς, όμως, δεν είναι ούτε για τα εύκολα. Προσέξτε:

ο φευγάτος φιλόσοφος εχθρός της αριστείας Αρ. Μπαλτάς αποφάσισε από την νέα του υπουργική θέση,του Πολιτισμού, να διώξει τον πιο πετυχημένο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, τον Γ.Λούκο, ο οποίος παρά την οικονομική κρίση έφερνε κάθε χρόνο στην Ελλάδα την πολιτιστική αφρόκρεμα της Ευρώπης. Και να τον αντικαταστήσει με τον φλαμανδό καλλιτέχνη Γιαν Φαμπρ. Ο οποίος, όμως, μιλώντας στους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα του φεστιβάλ υποστήριξε ότι δεν τους αρέσει να διοικεί, ότι τον Ιούνιο θα απασχολήσει το ελληνικό κοινό με δικά του έργα και κάποιων φίλων του Βέλγων καλλιτεχνών, ότι οι Έλληνες καλλιτέχνες δεν προβλέπονται να χρησιμοποιηθούν φέτος για τις ανάγκες του φεστιβάλ κι ότι γενικά ξεχάστε ό,τι ξέρατε για σειρά εκδηλώσεων όλο το καλοκαίρι ."Εγώ κάτι τέτοια τα σιχαίνομαι ", που λέει και το ανέκδοτο. Άριστα!
Ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης ο οποίος παραμονές του Πάσχα δεν έχει καταφέρει ακόμη να καλύψει τα κενά στα σχολεία αποφάσισε ότι αφού δεν μπόρεσε να κλείσει τα ιδιωτικά πέρσι με την επιβολή αυξημένου ΦΠΑ, να τα κλείσει φέτος μετατρέποντάς τα σε δημόσια. Προωθεί μάλιστα προς ψήφιση ρύθμιση με την οποία τα ιδιωτικά σχολεία δεν θα μπορούν να αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις τους για απογευματινές δραστηριότητες, θα απαγορεύεται να κάνουν οποιοδήποτε μάθημα πέραν του υποχρεωτικού κρατικού προγράμματος, θα απαγορεύεται να έχουν τμήματα ξένων γλωσσών και μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας μετά το τέλος του επίσημου καθημερινού προγράμματος ενώ οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων δεν θα αξιολογούνται από τον διευθυντή του σχολείου αλλά από μια επιτροπή του δημοσίου. Δηλαδή ο κ. Φίλης προσπαθώντας να ικανοποιήσει τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί πάλι την εξίσωση προς τα κάτω όλων των σχολείων της χώρας. Μόνο που οι γονείς που στέλνουν τα παιδιά του στα ιδιωτικά, έχουν ήδη πληρώσει με τους φόρους για την λειτουργία των δημοσίων σχολείων. Και πληρώνουν ξανά δίδακτρα από το υστέρημά τους για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο στα παιδιά τους για να μην καταλήξουν σαν κάτι κολλητούς του κ.Τσίπρα - ανεπάγγελτους σύμβουλους στρατηγικού σχεδιασμού στο Μαξίμου!

Αλλά οι φαεινές ιδέες και τα κατορθώματα των υπουργών της κυβέρνησης δεν σταματάνε εδώ. Ο υφυπουργός εξωτερικών για θέματα ξένων επενδύσεων Δ. Μάρδας δήλωσε πριν λίγες μέρες ότι όποιος πρόσφυγας έχει τουλάχιστον 250.000 ευρώ να επενδύσει στην Ελλάδα θα τύχει ευνοϊκής, ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός που είχε την θαυμάσια έμπνευση να απολύσει μεμιάς τους περισσότερους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας και να τα αφήσει ακέφαλα για μήνες προχώρησε σε προσλήψεις ακτινολόγων και σε νοσοκομεία που δεν είχαν ακτινολογικό τμήμα, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας δήλωσε ότι η κυβέρνηση μελετάει να μεταφέρει υπεράριθμους πρόσφυγες σε νησιά που είναι άδεια - ανάμεσά τους θα είναι, λένε, τα Αντίψαρα και η Μακρόνησος. Και γιατί όχι και η Γιάρος - έτσι ώστε να η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να είναι η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που θα ανοίγει ξανά τα ξερονήσια. Που και να σφίξουν οι ζέστες…

Ν. Παπαδόπουλος-ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αμα θες φιλαρακο να ψαξεις για αριστεια να ψαξεις για γιδοβοσκους που μολις σκαει η αξιολογηση εχουν ετοιμα "μεταπτυχιακα" του εξωτερικου "στο αντικειμενο" (αναγνωρισμενο παντα) "πως να παιρνετε πιπες καλυτερα". Ζωα που μιλατε κιολας. Σιχαματα. ΚΟΥΡΑΔΕΣ.

Το Προφίλ μας