Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ανακοίνωση των κομματικών οργανώσεων Βοΐου του ΚΚΕ για την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε ολοκληρωμένα για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες να ‘’ξεριζωθούν’’ από τα σπίτια τους και τις χώρες τους, ενώ κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή του.
Κοινή είναι η αιτία που από τη μια οδηγεί στον ξεριζωμό τους πρόσφυγες και από την άλλη οδηγεί στη φτώχεια τον ελληνικό λαό.
Αιτία είναι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, η διαρκής προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να κερδοφορούν. Επιδιώκουν την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης, την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας.
Για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, διεξάγονται επεμβάσεις και πόλεμοι σε μια σειρά από χώρες για να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τους και τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας.
ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΡΩΣΙΑ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι των πολέμων και της προσφυγιάς. Δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα αφού οι ίδιοι τα δημιουργούν. Ευθύνες έχει και η κυβέρνηση που συμφώνησε και συνυπέγραψε μαζί με την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ τις απαράδεκτες αποφάσεις για την διαχείριση των προσφυγικών ροών και το κλείσιμο των συνόρων.  Ευθύνες έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που υπερασπίζονται με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο αυτές τις αποφάσεις.
Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την μη έγκαιρη προετοιμασία για την υποδοχή των προσφύγων, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε άθλιες εγκαταστάσεις χωρίς τις ελάχιστες υποδομές για την ανθρώπινη διαβίωση τους. Σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες απλώς κόσμος συμπαραστάθηκε στους πρόσφυγες και έδειξε την αλληλεγγύη του με όποιον τρόπο μπορούσε. Το ΚΚΕ χαιρετίζει, στήριζει και ενισχύει τη γνήσια λαϊκή αλληλεγγύη που δείχνει τόσο καιρό ο ελληνικός λαός και ο λαός του δήμου Βοϊου.
ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΙΟΥ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την προσχεδιασμένη παρέμβαση των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών, τις απειλές, τις επιθέσεις και ύβρεις, την στοχοποίηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ και άλλων παραγόντων. Καλεί το λαό της Νεάπολης να απομονώσει τις ελάχιστες, καθοδηγούμενες ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές που ακούγονται στην πόλη, να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής -καλυμμένους και μη- και τις εγκληματικές προθέσεις τους, αλλά ακόμα και αυτούς που έρχονται σαν φίλοι και διεκδικούν τη μοναδική αλήθεια για το προσωρινό κέντρο φιλοξενίας στη Νεάπολη με το κατάπτυστο  κείμενό τους για το τι θα συμβεί στη Νεάπολη.
Έχει μεγάλη ευθύνη ο δήμαρχος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και συνολικά η δημοτική αρχή για την εξέλιξη της συζήτησης, για όσα σκοταδιστικά ακούστηκαν. Όχι μόνο τα ανέχτηκαν και δεν τα απέτρεψαν, αλλά τα πυροδότησαν. Πολλοί από τους πρωταγωνιστές των επιθέσεων ήταν στελέχη του συνδυασμού της πλειοψηφίας και προσκεκλημένοι της δημοτικής αρχής στην συνεδρίαση.
Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή γενικότερα είναι υπεύθυνοι και για την καλλιέργεια ρατσιστικού λόγου αφού ακόμα και στην επίσημη ανακοίνωση του δήμου που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κάνει λόγο για προϋποθέσεις φιλοξενίας, προσδιορισμού του χρονικού ορίου της, ο αριθμός να μην ξεπερνά τα 120 άτομα, να είναι γυναικόπαιδα. Αλήθεια τι φοβάται; Τους βιασμούς; Την σεξουαλική παρενόχληση γυναικών; Τις μεταδοτικές αρρώστιες; Όπως αναφέρει το κείμενο της «επιτροπής πολιτών Νεάπολης»; Μήπως το υιοθετεί;
Απαράδεκτο είναι ακόμα και το γεγονός να παρουσιάζει στο δελτίο τύπου τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ να συμφωνεί με την πρόταση του δημάρχου για φιλοξενία 120 προσφύγων, ενώ η θέση του διατυπώθηκε ξεκάθαρα: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
Όσον αφορά την δήθεν πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την φιλοξενία 40 ασυνόδευτων παιδιών  στη μαθητική εστία Πενταλόφου, επισημαίνουμε ότι ήταν πρωτοβουλία των κατοίκων του Πενταλόφου με ομόφωνη απόφασή τους.
Η ΚΟ Βοϊου του ΚΚΕ καλεί το λαό της Νεάπολης και του Βοϊου συνολικά να γυρίσει την πλάτη του σε όλους αυτούς που σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν γι΄αυτην την κατάσταση, δηλαδή στην ΕΕ που ενισχύει τη συμμετοχή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την περιφέρεια και το δήμο που στηρίζουν την παραπάνω πολιτική.
Καλούμε το λαό να δείχνει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες έτσι όπως έκανε μέχρι τώρα, συγκεντρώνοντας ρούχα και τρόφιμα για τους πρόσφυγες στη Λευκόβρυση και στην Ειδομένη, όπως έκαναν μέχρι τώρα οι μικροί μαθητές του Πενταλόφου, Τσοτυλίου, της Νεάπολης και της Σιάτιστας.
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.                                         
ΝΕΑΠΟΛΗ 26/04/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας