Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Τιμήθηκε αστυνομικός από το Τρανόβαλτο Κοζάνης, για τη διάσωση γυναίκας από πνιγμό

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τίμησε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στη διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, τον αστυνομικό Κούρα Αθανάσιο, καταγόμενο από το Τρανόβαλτο Κοζάνης, για τη διάσωση γυναίκας από πνιγμό. Το συμβάν είχε διαδραματιστεί την παρελθούσα θερινή περίοδο (Ιούλ. 2015) σε παραλία της Κασσάνδρας Χαλκιδικής και ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.


 
Στην επιτυχία της αξιέπαινης και γενναίας πράξης του, τόσο στη φάση της ανάσυρσης της 64χρονης γυναίκας από τη θάλασσα, όσο και στη διαδικασία της ανάνηψης με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.),
συνετέλεσαν τα μέγιστα τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών που είχε παρακολουθήσει στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης στην Αθήνα.
Ο αστυφύλακας Αθανάσιος Κούρας, είναι έγγαμος και πατέρας δύο κοριτσιών και υπηρετεί σε υπηρεσία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Την απονομή της τιμητικής πλακέτας, έκανε η Αστυνομικός Διευθύντρια του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης κα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Αικατερίνη.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗΣ Νικόλαος, ο Διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, ο Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ
Μιλτιάδης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης Ταξίαρχος κ. ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ κ.α. 
Επίσης παρόντες ήταν, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Δ. Μακεδονίας κ. Ανδρεόπουλος Παναγιώτης και ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων κ. Μπαντόλας Στέργιος.
mikrovalto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας