Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της Έκθεσης Αγιογραφίας στην Κοζάνη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 28 Μαΐου 2016, παρουσία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου Κοζάνης, τα εγκαίνια της έκθεσης αγιογραφίας με θέμα «Το Πρόσωπο της Θεοτόκου».
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη σε μια ολοκληρωμένη πρωτότυπη σειρά πολιτιστικών δρώμενων με κεντρικό άξονα τη Βυζαντινή Τέχνη και τίτλο «Εκδήλωση για τη Βυζαντινή Τέχνη, το πρόσωπο της Θεοτόκου μέσα στο χρόνο», που διοργανώθηκε από τη Στέγη Παιδιού Κοζάνης «Ο Άγιος Στυλιανός»,...
τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Μεσοποταμίας, τα εργαστήρια αγιογραφίας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Κοζάνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοζάνης «Αριστοτέλης», το εργαστήριο αγιογραφίας της Μητρόπολης Καστοριάς «Non Stop» και το εργαστήριο αγιογραφίας της «Associazione Archeosofica» της Φλωρεντίας, με σκοπό τη σπουδή και την εικαστική παρουσίαση ενός κοινού θέματος, του Προσώπου της Θεοτόκου, μεταξύ δύο παραδόσεων, της Ελληνικής και της Ιταλικής.
Παρόντα ήταν και περί τα δώδεκα (12) μέλη του εργαστηρίου αγιογραφίας της Φλωρεντίας της
Ιταλίας, που συμμετείχαν με έργα τους στην έκθεση, με επικεφαλής τη δασκάλα τους Roberta Capezuoli.
Ψυχή της οργάνωσης, έχοντας και το συντονισμό των επιμέρους εκδηλώσεων, ήταν η θεολόγος (με μεταπτυχιακό στη Χριστιανική Αρχαιολογία και Τέχνη) και δασκάλα αγιογραφίας Χριστίνα Ματιάκη.
Μετά την τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης, η χορωδία του Ι. Ναού Φανερωμένης Κοζάνης, έψαλε εκκλησιαστικούς ύμνους.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις του διήμερου 28 και 29 Μαΐου στην Κοζάνη, αφορούσαν εργαστήρια
αγιογραφίας στο χώρο της Στέγης Παιδιού «Ο Άγιος Στυλιανός» και ομιλίες στο χώρο της έκθεσης.
Η έκθεση θα μεταφερθεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου στην Καστοριά, και μετά θα «ταξιδέψει» στη Φλωρεντία της Ιταλίας, όπου το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις, παρουσία μελών των εργαστηρίων αγιογραφίας της Κοζάνης και της Καστοριάς.
Γ.Μ./mikrovalto.gr











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας