Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

''Aπό ενα επαρχιακό Σχολείο στη Βουλή των Εφήβων''

Της Κωνσταντίνας Νίκου. Μαθήτριας της Β΄ τάξης του ΓΕΛ Σερβίων
Η εμπειρία που αποκόμισα, έπειτα από τη σύντομη εκδρομή μου στην Αθήνα  για  τις τετραήμερες εργασίες της ΚΑ΄ Συνόδου του εκπαιδευτικού προγράμματος ''Βουλή των εφήβων'' (2015-2016), συγκαταλέγεται σίγουρα στις κορυφαίες και είναι βέβαιο πως θα μου μείνει αξέχαστη.
Παρά τις αρχικές μου αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορούσα να σταθώ αντάξια των απαιτήσεων ενός τέτοιου προγράμματος, χάρη στη βοήθεια των διοργανωτών, όλα κύλησαν ομαλά.
Αρχικά το πρόγραμμα περιελάμβανε δραστηριότητες οι οποίες είχαν ως στόχο  να φέρουν κοντά τους έφηβους Βουλευτές. Έπειτα ενημερωθήκαμε  για τις λειτουργίες της Βουλής και θέσαμε ερωτήματα σε νέους Βουλευτές.
Το πιο συναρπαστικό ήταν το γεγονός ότι συντάξαμε ένα νομοσχέδιο που αφορούσε στα δικαιώματα των παιδιών. Μάλιστα το παρουσιάσαμε στους Βουλευτές, οι οποίοι  δεσμεύτηκαν να το λάβουν υπόψη τους. Τέλος ασκήσαμε κοινοβουλευτικό έλεγχο στον Υπουργό Παιδείας και ενημερωθήκαμε για μια πληθώρα θεμάτων που απασχολούν  τη γενιά μας.
Από το ταξίδι μας δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά και η ψυχαγωγία. Οι διοργανωτές του προγράμματος φρόντισαν να διοργανώσουν μουσικές εκδηλώσεις και  επισκέψεις σε αρχαία μνημεία.
 Έχοντας αποκτήσει νέες εμπειρίες και φίλους, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΓΕΛ Σερβίων που μου έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι.
                                                                                                                    Η Έφηβος Βουλευτής
                                                                                                                         Κωνσταντίνα Νίκου
Μαθήτρια της Β΄ τάξης
του ΓΕΛ Σερβίων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσυ κοπελα μου επρεπε να μιλησεις μονο για την αυτοδιοικηση στο τοπο μας στα μαρτυρικα Σερβια και ποσο υποφερουμε με αυτους τους τρελους που εβγαλαν οι βελβεντινοι Τέτος Κουκάλης Κοσμας Ζορμπας και σια. Αυτά έπρεπε να πεις στη Βουλή την αλήθεια δηλαδη. Εσένα μπορεί να σε άκουγαν και να έκαναν κατι για να πανε απο κει που ηρθαν.

Το Προφίλ μας