Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Εξετάσεις στην Κοζάνη 12 Νοεμβρίου 2016 για μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου για τη συμμετοχή στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

Έως τις 6 Νοεμβρίου 2016 θα διαρκέσουν οι εγγραφές για τις εξετάσεις που διοργανώνει στην Κοζάνη το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.   
Μέσα από τη σύμπραξη του Κολλεγίου Ανατόλια με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δημιουργήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το 2013, το Κέντρο για Χαρισματικά Ταλαντούχα Παιδιά/Center for Talented Youth (CTY) Greece. To Κέντρο, μοναδικό στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσφέρει σε μαθητές από Β΄ Δημοτικού έως Β΄ Λυκείου εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.
Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Ελλάδα και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και πρόσφατα έλαβε πιστοποίηση και τον τίτλο του European Talent Center από τον ευρωπαϊκό επιστημονικό οργανισμό European Council for High  Ability (ECHA).

Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο. Φέτος οι εξετάσεις θα διενεργηθούν  σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο (Λευκωσία). Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία τους, να παρακολουθήσουν προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο: διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. 
Οι εξετάσεις και οι εγγραφές
Στις εξετάσεις χρησιμοποιούνται δύο τεστ που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins: το School and College Ability Test (SCAT) και το Spatial Test Battery (STB),. Τα τεστ εξετάζουν την ικανότητα στη γλωσσική και τη μαθηματική λογική και είναι στα ελληνικά. Κάθε μαθητής έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα από τα δύο τεστ (SCAT ή STB) ή και τα δυο αν επιθυμεί.
Για τις εξετάσεις δεν χρειάζεται προετοιμασία και η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά στο www.cty-greece.gr/el/exams.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου www.cty-greece.gr όπου υπάρχουν δείγματα των τεστ.

*Λόγω της μεγάλης συμμετοχής στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα προσφέρονται δύο ημερομηνίες εξετάσεων. Κάθε τεστ (SCAT ή STB) μπορεί να δοθεί μόνο μια φορά μέσα σε μια χρονιά.
Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο έχει χορηγούς τις εταιρίες Lidl Hellas και  AEGEAN Airlines (χορηγός αερομεταφορών), και υποστηρικτές το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Hellenic Hope. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.
To CTY Greece έχει εξασφαλίσει από τους υποστηρικτές του συγκεκριμένους χρηματικούς πόρους που αντιστοιχούν σε σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Οι υποτροφίες προορίζονται για τους μαθητές και τις μαθήτριες που έχουν επιλεγεί  για τα Θερινά Προγράμματά του Κέντρου.
Για περισσότερες πληροφορίες www.cty-greece.gr
2310 332 625, 2310 398 253

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας