Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας για τα τέλη Φωτισμού και καθαριότητας 2017

Σε μια περίοδο που έχουν μειωθεί οι μισθοί και οι συντάξεις πάνω από 40%, έχουν αυξηθεί οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι, η ανεργία γιγαντώθηκε (πρώτη θέση κατέχει η Δυτική Μακεδονία), το 62% των προσλήψεων είναι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η απόφαση της δημοτικής αρχής Εορδαίας να αφήσει στα ίδια επίπεδα με πέρσι τα ανταποδοτικά τέλη σημαίνει ουσιαστικά αύξηση. 
Να πάρουμε υπόψη ότι για το 2017 ο λαός θα πληρώσει 2,6 επιπλέον φόρους.
Ο λαός της Εορδαίας πληρώνει από τα πιο υψηλά δημοτικά τέλη και έχει από τις πιο υψηλές φορολογίες δήμων συγκριτικά και με τους γειτονικούς δήμους αλλά και πανελλαδικά. 
Συγκεκριμένα:
O συντελεστής για τις κατοικίες στην Α Ζώνη της πόλης είναι 1,99
Ο συντελεστής για τους επαγγελματικούς χώρους στην Α Ζώνη είναι 4,33,
την ίδια ώρα ο ΟΤΕ έχει συντελεστή 3,30 ενώ τα κτίρια των ΑΗΣ πάνω από 6.000τμ έχουν συντελεστή 4,33, τον ίδιο με τα καταστήματα, παρόλο που η ΔΕΗ ΑΕ και την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης είχε τεράστια κέρδη που απομυζά από την περιοχή μας. Στην ίδια φορολογία υπάγονται και οι τράπεζες, οι μεγάλες αλυσίδες super market με τους μικροεπαγγελματίες που δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.
Θυμίζουμε ότι τον Ιούνη του 2015 υπογράφηκε σύμβαση (ΣΔΙΤ) της ΔΙΑΔΥΜΑ με την ΑΚΤΩΡ  - ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ (συμφερόντων Μπόμπολα). Απόρροια αυτής της σύμβασης είναι να πληρώνει ο δήμος τα σκουπίδια περίπου 70€ τον τόνο από το β’ εξάμηνο του 2017 έναντι 30€ περίπου που πληρώνει σήμερα και μάλιστα με ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα τους 90.000 τόνους το χρόνο. Δηλαδή εγγυημένα κέρδη από τη διαχείριση τους.
Εξαιτίας αυτής της πολιτικής, της ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, υποχρεωνόμαστε να πληρώνουμε πανάκριβα τέλη.
Έτσι επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση ότι τα σκουπίδια είναι ο σύγχρονος "χρυσός" που θα βρουν διέξοδο τα υπερσυσωρευμένα κεφάλαια για να αυξήσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες αδειάζοντας τις τσέπες του λαού. 
Σαν Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε ότι οι ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στον τομέα της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού πρέπει να εξασφαλίζονται με αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση. Επιστροφή των παρακρατηθέντων χωρίς να παραιτούμαστε από τον τελικό στόχο την κατάργηση των ανταποδοτικών τελών. 
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
·   Για οικιακή χρήση μείωση του συντελεστή που να παίρνει υπόψη το μειωμένο μισθό και την κρίση.
·   Για επαγγελματική χρήση αντίστοιχη μείωση στους μικροεπαγγελματίες και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις (ΔΕΗ, τράπεζες, super market κλπ).
Να απαλλάσσονται από δημοτικά τέλη οι παρακάτω:
·   Μονογονεϊκές οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
·   Τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.
·   ΑΜΕΑ με ετήσιο εισόδημα  μέχρι 35.000 ευρώ.
·   Άποροι.
·    Μακροχρόνια άνεργοι με ετήσιο εισόδημα μέχρι 8.000 προσαυξημένο κατά 2.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
·   Όσοι είναι στο κοινωνικό παντοπωλείο.
 Να μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη:
·    Σε όσους έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.
·    Στους νέους επαγγελματίες με προϋπόθεση την ύπαρξη επαγγελματικής στέγης και να μην είναι κατάστημα εστίασης.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους φτωχούς ΕΒΕ και αγρότες να ξεσηκωθούν και να κάνουν κτήμα τους, βασικό αίτημα για την επιβίωσή τους τις παραπάνω προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας