Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης για τους απλήρωτους εργαζόμενους του ομίλου Euromedica

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κοζάνης εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Euromedica ενάντια στην απλήρωτη εργασία και στο σωματείο τους που πρωτοστατεί στην οργάνωση αυτού του αγώνα.
Το Σωματείο καταγγέλλει τον Όμιλο Euromedica για τον εμπαιγμό απέναντι στους εργαζόμενους και τον εκβιασμό της απλήρωτης δουλειάς, για την κλοπή του ιδρώτα των εργαζομένων.
Ο όμιλος έχει αμύθητα κέρδη και μπροστά στο σκοπό της ενίσχυσης των κερδών του αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, τσαλαπατά τα όποια εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα αξιοποιώντας τους νόμους που ψηφίσαν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ όσο και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Τα παραδείγματα της απλήρωτης δουλειάς είναι πολλά και στον κλάδο του εμπορίου με τρανταχτό παράδειγμα τους εργαζόμενους στον Καρύπιδη που είναι απλήρωτοι πάνω από 1,5 χρόνο και από την απόγνωση τους οδηγούνται μέχρι και την αυτοκτονία όπως έγινε πρόσφατα με εργαζόμενη της επιχείρησης στα Γιαννιτσά.
Ο αγώνας σήμερα όλων των εργαζομένων από όλους του κλάδους ανεξάρτητα αν είναι απλήρωτοι ή όχι για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους . Μόνο όταν ο αγώνας αποκτήσει τέτοιο προσανατολισμό, με αιτήματα και διεκδικήσεις θα έχει αποτέλεσμα.

Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της Euromedica
Να μπει τέρμα στην τρομοκρατία της απλήρωτης δουλειάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας