Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Κοντονης: Τα «βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, Ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου οι e-πλειστηριασμοί

-Τα «βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, δήλωσε ο Κοντονής…
Λάβαμε «διασφαλίσεις» ότι δεν κινδυνεύουμε, τόνισε ο Ρούσκας και προωθείται σχετική «ρύθμιση»…
– Αναμένονται συνεδριάσεις στα Δ.Σ. για να σταματήσει κατ’επιταγή των «δανειστών»-βασανιστών η αποχή.
Ευρεία διυπουργική σύσκεψη με την συμμετοχή εκπροσώπων των συμβολαιογράφων για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.
Από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Τόσκας, με τον Κοντονή να επαναλαμβάνει μετά τη σύσκεψη τη βεβαιότητα ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 Νοεμβρίου!

Πρόσθεσε δε ότι «τα βρήκαμε» με τους συμβολαιογράφους, οι σύλλογοι των οποίων πρέπει να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή τους. Ενώ ερωτηθείς αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η σύσκεψη «πήγε πολύ καλά»…
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων κ. Ρούσκας ανέφερε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός.
Πρόσθεσε ότι έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηροποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γενικές συνελεύσεις με θέμα την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, έγιναν αποδεκτά τα εξής:
– Ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.
– Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών. Η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της ως άνω ομάδας εργασίας.
– Κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29/11, αλλά και εφεξής, θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα »συνεργασίας» και σχηματίσθηκε κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών, αναφέρει η ανακοίνωση!
http://papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας